Bilcorrectie

Naarmate u ouder wordt verliest u volume in de billen met als gevolg dat de billen platter zijn dan u wellicht zou willen. Ook kunt u van nature platte billen hebben en zijn de billen niet zo ‘vol’ als u zou wensen. Of misschien vindt u de vorm van uw billen eenvoudigweg niet mooi. Er zijn verschillende redenen om een bilcorrectie te ondergaan.

Deze behandeling wordt op dit moment niet bij Kliniek Veldhoven uitgevoerd.

Wanneer sporten niet genoeg is

Wanneer uw billen in de loop der tijd platter zijn geworden, kan het zijn dat een spijkerbroek of zwemkleding niet meer zo mooi zit als vroeger. Veel mensen die niet tevreden zijn, trainen hun billen in de sportschool maar ook dat geeft niet altijd het gewenste resultaat. Met een bilcorrectie kunnen de contouren van de billen worden verbeterd. Met behulp van lipofilling kan er volume worden gecreëerd én bovendien kan de plastisch chirurg de contouren accentueren om de billen te vormen. Bij het aanbrengen van het eigen vet in de billen wordt er gelet op de juiste lichaamsverhouding. Hiervoor worden indien nodig ook de contouren van uw heupen en taille verbeterd.

Wat is mogelijk met een billift of bilvergroting?

Mensen die voldoende vetweefsel hebben, maar waarvan er te weinig op hun billen aanwezig is, kunnen met hun eigen lichaamsvet behandeld worden. Hiervoor wordt bijvoorbeeld het vet van de buik naar de billen verplaatst. De plastisch chirurg kan met lipofilling zorgen voor subtiel gevormde billen. Verder is het mogelijk om de billen te liften dit wordt ook wel billift of Braziliaanse billift genoemd. Het resultaat van de uiteindelijke bilcorrectie is afhankelijk van uw lichaamsvorm. Onze plastisch chirurgen beogen een natuurlijk uitziend resultaat te bereiken. Daarbij richten onze plastisch chirurgen zich bij de contourverbeteringen enkel op A, H of V-vormige billen.

 

Een bilcorrectie (ook wel bilvergroting) is overigens niet goed uitvoerbaar bij mensen met een te afwijkend onder- of overgewicht. U dient voor een correctie aan uw billen over een Body Mass Index (BMI) te beschikken waarvan de waarde ligt boven de 18 en onder de 30.

Hoe verloopt de behandeling van een bilcorrectie?

Wanneer u over voldoende lichaamsvet beschikt, maken onze plastisch chirurgen daar gebruik van. Hierbij gaat de plastisch chirurg het vet verplaatsen naar de billen. Dit gebeurt in twee fasen. Eerst vindt de zogenaamde liposuctie plaats, waarbij onderhuids vetweefsel uit andere delen van uw lichaam worden verwijderd. Dit kunnen bijvoorbeeld uw buikstreek, heupen, benen of onderrug zijn. De plastisch chirurg maakt hiervoor kleine sneden. Vervolgens zorgt een zorgvuldig geïnjecteerde verdovende vloeistof ervoor dat de vetcellen gaan opzwellen. Hierna kunnen ze eenvoudig via een buisje door de plastisch chirurg worden opgezogen.

Na dit proces volgt de lipofilling oftewel het gewonnen vet verplaatsen naar de billen. Daarvoor wordt uw lichaamsvet eerst verwerkt. Hierna spuit de plastisch chirurg het gelaagd in kleine porties op de gewenste plek. Het grote voordeel van billen opvullen met lipofilling is dat de behandeling weinig belastend is door het lichaamseigen vet. Bovendien blijft 60 tot 80 procent van het verplaatste vet in uw billen zitten. De rest wordt afgebroken door uw lichaam. Het resultaat van lipofilling is daardoor meestal blijvend.

Na de behandeling van uw bilcorrectie mag u vier dagen lang niet zitten. Verder dient u zes weken lang voorzichtig te zijn met bijvoorbeeld sporten of slapen op uw rug. Natuurlijk brengen wij u uitvoerig op de hoogte van wat wel en niet goed is na de ingreep.

Waarom Kliniek Veldhoven?

Heeft u interesse om de vorm van uw billen bij Kliniek Veldhoven te laten corrigeren? Dan kunt u bij ons terecht voor een persoonlijk consult die u verder tot niets verplicht. Veel mensen die niet tevreden waren over de vorm van uw billen zijn u tevreden voorgegaan. Dit omdat wij werken met plastisch chirurgen die gespecialiseerd zijn in lipofilling en lid zijn van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC). Bovendien kunt u bij ons rekenen op een hoge kwaliteit van zorg, een goede nazorg en het gebruik van de laatste technieken.

Wilt u weten wat Kliniek Veldhoven voor uw specifieke situatie kan betekenen? Neem dan contact op via het webformulier of bel 040 – 295 42 43!