Billift

Billen zijn er in allerlei soorten en maten. Billen met een V-vorm of billen die samen op een A of H lijken, komen het meeste voor. Echter is niet iedereen even blij met zijn of haar billen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer de billen door volumeverlies bij het ouder worden platter zijn geworden. Het gevolg is dat een spijkerbroek of zwembroekje minder goed zitten. Anderen ergeren zich aan te weinig volume in de billen of de vorm van de billen. Wat de reden ook is? Een billift kan een oplossing bieden voor dit probleem.

Deze behandeling wordt op dit moment niet bij Kliniek Veldhoven uitgevoerd.

Geef uw billen meer volume en vorm met een billift

Een bil bestaat voor een groot deel uit vetweefsel. Hij wordt in vorm gehouden door drie grote spieren: de Glutus Minimus, de Gluteus Medius en de grootste de Gluteus Maximus. Dit is een voordeel dat billen hebben op borsten die geen ondersteunende spieren bezitten. Door een gedegen programma met lichaamsoefeningen te volgen zou u uw bilspieren dus weer kunnen verstevigen. Alleen geven de oefeningen niet bij iedereen het gewenste effect. Soms heeft iemand bijvoorbeeld platte billen door erfelijke aanleg. Of blijft de vorm van de billen ook na veel training naar uw wens te klein. In dat geval kunt u bij Kliniek Veldhoven een bilcorrectie laten uitvoeren.

Volle billen met behulp van uw eigen lichaamsvet

Wilt u uw billen opvullen met uw eigen lichaamsvet dan kan dit alleen als u over voldoende vetpercentage beschikt. Het vetweefsel wordt voor deze operatie via liposuctie uit andere plaatsen van uw lichaam onder de huid vandaan gehaald. De buik, heupen, benen en onderrug zijn meestal de gebieden waar genoeg lichaamsvet beschikbaar is.

Billen liften

De plastisch chirurg injecteert de gedeeltes van uw lichaam die het vetweefsel voor uw billen leveren in met een verdovende vloeistof. Hierdoor zwellen de vetcellen op, waarna ze kunnen worden opgezogen met een speciaal buisje. Dit instrument staat ook bekend als canule. Hierna wordt het vet verwerkt en worden de billen opgevuld. Deze lipofilling oftewel vettransplantatie wordt in lagen uitgevoerd. Ook worden er steeds kleine hoeveelheden ingespoten. Deze billift of Braziliaanse billift heeft een blijvend resultaat. Van het ingespoten vet wordt er namelijk maar 20 tot 40 procent door het lichaam afgebroken. De rest blijft op zijn plek zitten en verdwijnt niet meer.

billift

In een consult wordt er ruimschoots aandacht besteed aan uw wensen en verwachtingen. Verder krijgt u uitleg over de behandeling. Ook hoort u wat u het beste vóór en na de operatie kunt doen voor een zo goed mogelijk resultaat. In ieder geval moet u voor een bilcorrectie een BMI hebben dat hoger dan 18 en lager is dan 30. De operatie duurt circa twee uur en kunt u dezelfde dag nog naar huis.

Herstelperiode na de billift

Na de bilvergroting heeft u nog wel een herstelperiode nodig. Hierbij moet u een aantal zaken in acht nemen. Zo kunt u een aantal weken niet autorijden. Ook mag u geen zwaar werk doen. Zorg dus dat, wanneer u alleen woont, u bijvoorbeeld genoeg boodschappen in huis heeft. Verder is het handig wanneer u iemand, indien nodig, om hulp kunt vragen. De eerste vier dagen na het liften van uw billen mag u niet op uw billen zitten, zodat ze zo goed en mooi mogelijk kunnen genezen. Ook kunt u tijdens de herstelperiode een beurs gevoel in uw billen ervaren doordat er bloeduitstortingen kunnen ontstaan. Het herstel na een billift wordt niet als zeer pijnlijk ervaren. Het zorgt alleen voor ongemak, doordat u tijdelijk rustig aan moet doen en een paar dagen niet kunt zitten.

Volle billen

In onze kliniek kunt u rekenen op een hoogwaardige billift behandeling. Onze plastisch chirurgen zijn namelijk aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC). Deze vereniging controleert regelmatig de praktijkkennis van zijn leden en checkt ook of er voldoende nascholing plaatsvindt. Zo weet u dat de plastisch chirurgen die lid zijn van de NVPC een goede kwaliteit bieden.

Wanneer u niet tevreden bent over uw billen, neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel 040-295 42 43. U vindt deze rechts bovenaan op de pagina. Wij maken dan een afspraak met u voor een persoonlijk consult zonder verdere verplichtingen!