Het ideale lichaam volgens vrouwen en mannen


Vrouwen denken vaak dat mannen een behoorlijk slanke vrouw het mooist vinden. Geheel onterecht, mannen kiezen liever voor een vrouw met lichte rondingen. Dit blijk uit het onderzoek van EenVandaag en Linda-magazine.

Mannen vinden vrouwen met rondingen het mooist
Tijdens het onderzoek kregen mannen vijf animaties te zien van een vrouwenlichaam, zie onderstaande foto. Hierbij werd gevraagd welke animatie als meest aantrekkelijk werd bevonden. Hierbij koos maar liefst 45% van de mannen voor een vrouw met rondingen. Dat vrouwen denken dat mannen een behoorlijk slanke vrouw het meest aantrekkelijk vinden blijkt ook uit dit onderzoek. 54% Van de vrouwen denkt dat mannen liever voor een vrouw met het figuur van animatie 4 en 5 zou kiezen. Dit is dus niet het geval.

Bron:eenvandaag.avrotros.nl

De vraag werd ook omgedraaid, wat vinden deze vrouwen het ideale figuur voor mannen? Hierbij denkt bijna de helft van de mannen (47%) dat vrouwen kiezen voor een slanke man (figuur 4). 40% kiest inderdaad voor figuur 4, maar het grootste gedeelte (50%) kiest voor een wat voller figuur. Opvallend is dat maar 6% van de vrouwen kiest voor figuur 5, dit komt omdat een gespierd lichaam twijfel over hun eigen lichaam aanwakkert.

Bron:eenvandaag.avrotros.nl

Mannen en vrouwen kiezen beiden voor een ‘normaal’ postuur. Laat u niet onzeker maken over uw figuur door ‘de perfecte’ Instagram post en de billboards langs de snelweg.

Bron: https://eenvandaag.avrotros.nl/panels/opiniepanel/alle-uitslagen/item/dit-is-het-perfecte-lichaam-en-het-heeft-geen-blokjesbuik/