Liposuctie, hoe werkt het?


Liposuctie kan voor verbetering zorgen indien u last heeft van plaatselijke vetophopingen. Liposuctie is een methode waarmee overtollig vet wordt weggehaald. De gebieden waar overtollig vet kan worden weggehaald zijn onder anderen: buik, billen, heupen, bovenbenen, rug, dijen en de onderkin.

Een liposuctie behandeling vindt plaats onder lokale verdoving of onder algehele verdoving . Tijdens de behandeling maakt de plastischchirurg kleine snedes, hierdoor kan het onderhuids vetweefsel worden verwijderd. Om het vetweefsel beter te kunnen verwijderen wordt er een zoutoplossing samen met een verdovende vloeistof geïnjecteerd in het te behandelen gebied. Hierdoor zwellen de vetcellen op en zijn ze beter te verwijderen. Als de vloeistof goed is ingewerkt zijn zuigt de chirurg het vetweefsel op met een dun buisje ook wel canule genoemd.

Na de behandeling worden de snedes zorgvuldig gehecht, de snedes zijn zo klein dat u vrijwel geen littekens aan de behandeling zult overhouden. Een week na de behandeling mogen de hechtingen worden verwijderd.

Over het algemeen duurt een liposuctie behandeling één tot twee uur, maar dit is afhankelijk van de hoeveelheid vet dat verwijdert gaat worden tijdens de behandeling. Na de liposuctie behandeling dient u gedurende twee weken een drukpak te dragen. Vanaf vier weken na de ingreep mag u weer beginnen met sporten en intensief bewegen. Het lichaam doet er zes tot negen maanden over om volledig te herstellen van de behandeling.

Belangrijk om te weten is dat liposuctie geen methode is om af te vallen en geen behandeling is voor cellulitis.