Laserepilatie Kliniek Veldhoven

Borsthaar

Vrijwel iedere man krijgt er mee te maken in de pubertijd; het borsthaar begint te groeien. Dat wordt veroorzaakt door de hormonen testosteron en dihydrotestoteron. De hoeveelheid borsthaar is persoonsgebonden, maar het zijn vrijwel altijd stugge haren. Het verwijderen van het borsthaar is een persoonlijke keuze en er zijn diverse methoden mogelijk. Niet alle mannen zijn immers gecharmeerd van deze haargroei en vinden dit niet passen bij een verzorgd uiterlijk. Het verwijderen van borsthaar vanwege esthetische redenen is ook een trend die zich steeds verder voortzet. Waxen, scheren of epileren vormen maar een zeer tijdelijke oplossing, omdat de haargroei dan altijd binnen korte tijd terugkomt. Laseren heeft een permanente werking. De laser is met name effectief bij grotere oppervlakten, zoals de borst, omdat meerdere haren tegelijk kunnen worden behandeld.

Haar verwijderen met de laser

Voor mannen die geen zin meer hebben in de andere ontharingsmethode die vaak tijdrovend en pijnlijk zijn, bestaat de optie om het borsthaar te laten verwijderen door middel van laser ontharen. Het principe van deze behandeling bestaat eruit dat de haarzakjes worden verhit, waardoor de haargroei verdwijnt. Omdat de groei van haren bij de mens diverse fases kent, is het van belang dat een laserbehandeling met tussenpozen wordt herhaald om ook haarzakjes te behandelen die inactief waren tijdens een eerdere sessie. De kleur en dikte van het haar is van belang voor de effectiviteit van de laser. Lichtgekleurde haren (wit, grijs, blond of rood) of dun haar absorberen vaak niet genoeg energie waardoor de haarzakjes intact blijven. Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden indien u besluit uw borsthaar door middel van een laserbehandeling te laten verwijderen. Gedurende een periode van 6 weken voor de behandeling dient u het borsthaar niet te waxen, te epileren of te harsen. Scheren en knippen is geen probleem. Daarnaast adviseren wij om één week tot een maand voor en na de behandeling, afhankelijk de gebruikte methode, geen gebruik te maken van de zonnebank of te gaan zonnen. In sommige gevallen kan er dan sprake zijn van pigmentverschuiving. Ook de sauna raden wij gedurende deze periode af, omdat hierdoor de behandelde huid wordt blootgesteld aan een te intense hittebron.

De diodelasers

Kliniek Veldhoven biedt een persoonlijk behandelplan aan, waarbij een keuze kan worden gemaakt tussen de LightSheer diodelaser en de Soprano ICE om uw borsthaar te behandelen. De huidspecialist beoordeelt hierbij de dikte en dichtheid van de haren, alsmede de huidskleur waarbij zij de meest effectieve methode kan aanbieden voor een optimaal resultaat. Kliniek Veldhoven onderscheidt zich hierin van andere aanbieders.

Lichtflitsapparaten als IPL maken gebruik van een breed spectrum aan licht en kunnen hierdoor niet gericht geplaatst worden en is dus veel minder effectief als laserlicht. De LightSheer diodelaser en de Soprano ICE laser zijn zo effectief dat u minder behandelingen nodig heeft. Borsthaar verwijderen levert maar zeer zelden complicaties op, indien dit op een professionele manier gebeurt. In onze kliniek kunt u er verzekerd van zijn dat de laserbehandeling slechts door bevoegde zorgverleners of onder verantwoordelijkheid van een bevoegd behandelaar zal worden uitgevoerd. Wanneer u meer informatie wilt, aarzel dan niet contact met ons op te nemen. Voor een rpijsoverzicht verwijzen we u naar laserontharing prijs.

Daarom Kliniek Veldhoven

  • Klantenbeoordeling 9.4
  • Consult zonder verdere verplichtingen
  • Kliniek die over 2 ontharingslasers beschikt
  • Soprano ICE laser en LightSheer diodelaser
  • Géén IPL
  • Behandelplan op maat
  • Permanente haarvermindering
  • LightSheer diodelaser is de ‘Gouden Standaard’
  • Soprano ICE Diode laser uitgeroepen tot beste medische ontharingslaser

ZKN

Uw huidtherapeuten

Gerelateerde behandelingen

Hoeveel laserbehandelingen heeft u nodig?
Tattoo laseren Kliniek Veldhoven
LightSheer diodelaser
Lightsheer diodelaser ontharen
Soprano ICE
Laser ontharen Kliniek Veldhoven