Gezichtscorrectie - Kliniek Veldhoven

Onderkin

Een onderkin ontstaat door verschillende oorzaken. Een daarvan is ouder worden, waardoor de huid zijn elasticiteit verliest. Dit ziet u vaak het eerste aan uw hals die gaat uitzakken. Het resultaat: een halsgebied dat ouder toont dan de rest van uw lichaam. Ook kan er een onderkin ontstaan door het verslappen van de spieren aan de voorkant van uw hals. Een ontsierend gezicht dat u door de plooien ouder laat lijken dan u werkelijk bent. Verder is vet een boosdoener bij een onderkin. Een dieet of een sportiever leven kan uitkomst bieden. Wanneer dit geen optie meer is, kan een behandeling bij Kliniek Veldhoven uitkomst bieden.

De behandeling

De plastisch chirurg maakt bij een halslift kleine snedes voor en achter de oorschelp. Wanneer nodig maakt de plastisch chirurg ook een incisie net achter de kinplooi. Via deze snedes spant de plastisch chirurg het onderhuidsweefsel en de onderhuidse spieren aan. De overtollige huid wordt verwijderd. Voor een eventueel overschot aan vet volgt een verfijnde liposculptuur. De operatie vindt meestal plaats onder plaatselijke verdoving. Na de ingreep kunt u direct naar huis.


Verzorging, controle en nazorg

Direct na de halslift kan zwelling van de hals optreden. Uw gezicht en hals wordt daarom omzwachteld met een drukverband. Een week na de operatie worden de hechtingen voor het oor verwijderd. Na deze eerste controle hoeft u geen verband meer te dragen. Na twee weken volgen de resterende hechtingen. De littekens zullen na genezing nauwelijks zichtbaar zijn.


Risico’s en bijwerkingen

Door de operatie zullen op diverse plaatsen tijdelijk blauwe plekken ontstaan. In de periode vlak na de operatie kan het gevoel in de huid verminderd zijn, in het bijzonder in de hals, voor en achter de oren. Dit zijn normale verschijnselen die meestal vanzelf verdwijnen.

Vraag nu een consult aan

Stroomlijn uw hals met een halslift

Met de zogenaamde SMAS-techniek brengen wij het gebied rondom uw kaaklijn weer in vorm. Voor de behandeling is er meestal geen narcose nodig, maar alleen een plaatselijke verdoving. U kunt dus meteen naar huis na de ingreep. Er worden ook voor en achter uw oorschelp maar een paar kleine sneetjes gemaakt om uw onderhuidse weefsel en spieren aan te spannen. Daarna wordt het teveel aan huid weggehaald. Als het nodig is herstelt de arts ook de huid en de onderliggende spierlaag en eventueel aangevuld met een liposuctie behandeling om de hals te liften. Na de operatie krijgt u een drukverband om zwellingen tegen te gaan. Wanneer de hechtingen na twee weken zijn verwijderd en de sneetjes compleet zijn genezen, ziet u van de littekens nauwelijks nog iets. Ook de onderkin is verdwenen. Wat u wel ziet is een halsgebied dat hoort bij uw lichaam en wat circa vijf tot tien jaar in vorm blijft.

Strijk de plooien glad van uw onderkin met platysmaplastiek

Is uw hals niet zo mooi meer door verslapte halsspieren, dan biedt een behandeling met platysmaplastiek de oplossing. Hierbij hoeft de plastisch chirurg maar een sneetje te maken onder uw kin, waar hij de voorkant van uw hals losmaakt. Daarna maakt de arts een blijvende hechting die uw verslapte spieren bij elkaar houdt. Bij deze behandeling heeft u voldoende aan een plaatselijke verdoving. U kunt na de behandeling nog circa twee weken last hebben van een gezwollen en blauwe hals. Daarvoor moet u de eerste week dag en nacht een drukmasker dragen en de tweede week alleen ’s nachts. Denkt u er over om een mini-facelift, MACS-lift of een klassieke facelift te nemen? Dan kan dit gecombineerd worden met platysmaplastiek. Hierbij kan wel een narcose nodig zijn.

Liposuctie: het doeltreffende antwoord op een onderkin

Wanneer u het vet onder uw kin wilt laten verwijderen dan is een plaatselijke liposuctie de oplossing. Met een klein buisje zuigt de plastisch chirurg nauwkeurig het teveel aan vet weg. Net als een behandeling met SMAS-techniek of platysmaplastiek heeft u nu ook geen narcose nodig, maar alleen lokale verdoving. Na een week verwijderen wij uw hechtingen. Tussen zes tot negen maanden komt het resultaat van de liposuctie tot uiting. Eet u ook nog eens matig en beweegt u voldoende? Dan kunt u lang plezier beleven van uw nieuwe look zonder onderkin!

Wilt u weten wat Kliniek Veldhoven kan betekenen voor uw uiterlijk? Neem dan contact met ons op en vraag een consult aan! Voor een prijsoverzicht zie facelift kosten.

De halslift is een relatief eenvoudige lift techniek die bij veel personen kan worden uitgevoerd. Is de halslift voor u een goede keuze? En welk resultaat kunt u verwachten? Vraag gerust een persoonlijk consult aan. Tijdens dit informerende gesprek bekijkt een plastisch chirurg of een halslift u een jongere uitstraling kan geven. Dit consult bieden we vrijblijvend aan: u zit nergens aan vast. Voor een prijsoverzicht zie facelift kosten.

Daarom Kliniek Veldhoven

  • Klantenbeoordeling 9.4
  • Plastisch chirurg is lid van de NVPC
  • Consult zonder verdere verplichtingen
  • Plastisch chirurg gespecialiseerd in facelift en halslift chirurgie
  • Hoge kwaliteit van zorg
  • Laagdrempelig en toegankelijk

Uw plastisch chirurg

Veelgestelde vragen

Wat kan ik doen aan mijn slappe huid onder mijn kin?

Met een halslift kan de (zeer) slappe hals huid worden gelift. Vaak wordt deze ingreep gecombineerd met een liposuctie of een platysmaplastiek behandeling. In sommige gevallen is niet de huid verslapt maar is de stevigheid van de spieren afgenomen. Er ontstaan twee verticale plooien (verslapte spieren) van kin tot sleutelbeen. Een platysmaplastiek kan uitkomst bieden bij verslapte spieren.

Wat kan ik doen tegen de verslapte huid van mijn hals?

Naarmate we ouderen worden verliest de huid zijn stevigheid, elasticiteit en veerkracht. In veel gevallen is ook het onderliggende bindweefsel en spierweefsel verslapt. Is er enkel sprake van een slappe hals door afhangende huid onder de kin (de zogeheten kalkoenhals) dan volstaat in de meeste gevallen een halslift behandeling. Met een platysmaplastiek worden enkel de verslapte spierbanden van de hals gecorrigeerd. Is er sprake van huidoverschot en verslapte spieren dan kan een platysmaplastiek de contouren terugbrengen naar de oude positie van vroeger.

Hoe kom ik van mijn onderkin af?

Een slappe huid onder de kin, overtollig vet en/of verslapte spieren veroorzaken een onderkin of dubbele kin. Een halslift of platysmaplastiek behandeling kan een oplossing bieden.

Mag ik vóór en na de ingreep roken?

Roken heeft een negatieve invloed op de doorbloeding van de huid. Dit komt het herstel na de ingreep zeker niet ten goede. De kans op complicaties is ook aanzienlijk groter wanneer cliënten niet stoppen met roken. U dient minstens 2-4 weken voor de ingreep en 2 weken na de ingreep te stoppen met roken.

Kan ik direct na de ingreep eten?

Door de behandeling kunt u uw mond tijdelijk minder ver openen. Wij adviseren u gedurende 1 week uw voeding hierop aan te passen door bijvoorbeeld zacht voedsel te gebruiken. Tandenpoetsen kan enige belemmering geven.

Wanneer kan ik weer gaan werken?

Het is belangrijk dat u 1 tot 2 weken na de behandeling rust neemt en zeker geen inspanningen verricht. Hoe snel u weer aan het werk kunt, is voor een deel afhankelijk van het soort werk dat u verricht.

Hoe lang mag ik niet autorijden?

U draagt gedurende 1 week een drukmasker, wij raden aan om 1 week geen auto te rijden.

Hoe lang mag ik niet in de zon, zonnebank, sauna, zwemmen en baden?

6 weken. Warmte veroorzaakt zwelling en dat is niet gunstig voor het genezingsproces. Zwemmen en baden maakt de wondranden week, waardoor wondjes kunnen ontstaan.

Wanneer mag ik douchen en mijn haren wassen?

Een dag na de behandeling.

Gerelateerde behandelingen

Eric Auclair facelift
Gezichtscorrectie Kliniek Veldhoven
Voorhoofdslift
Wenkbrauwlift Kliniek Veldhoven
Platysmaplastiek
Eric Auclair Facelift Kliniek Veldhoven
Liquid Facelift
Gezichtscorrectie Kliniek Veldhoven
MACS lift
Gezichtscorrectie Kliniek Veldhoven
Onderkin liposuctie
Gezichtscorrectie Kliniek Veldhoven
Klassieke facelift
Gezichtscorrectie Kliniek Veldhoven
Wenkbrauwlift
Wenkbrauwlift Kliniek Veldhoven
Mini facelift
Gezichtscorrectie Kliniek Veldhoven