Gynaecomastie

Gynaecomastie is de medische term voor borstvorming bij mannen. Bij mannen kunnen de borsten om verschillende redenen dikker worden. In de meeste gevallen komt dit door een verandering van hormonen, daardoor gaan de borstklieren in de borsten groeien. Hierdoor worden de borsten iets dikker, meestal gebeurt dit aan beide kanten maar het kan ook aan 1 kant voorkomen. Ook kunt u een platte ronde bult in 1 borst of in beide borsten voelen, deze bult zit achter uw tepel en deze kunt u bewegen. Uw borsten kunnen ook pijnlijk aanvoelen. Wanneer u last ervaart van gynaecomastie kan een borstverkleining voor mannen bij Kliniek Veldhoven de perfecte oplossing zijn. Bij Kliniek Veldhoven wordt een borstverkleining altijd uitgevoerd door een ervaren plastisch chirurg.

Oorzaken gynaecomastie

Borstvorming komt voornamelijk voor bij pubers en bij mannen ouder dan 50 jaar. De grootste oorzaak hiervoor is de verandering in hormonen. Gynaecomastie kan ook ontstaan door overgewicht, medicijnen, een ziekte of anabole steroïden. Bij de meeste pubers gaat de borstvorming vanzelf, bij mannen boven de 50 jaar meestal niet. Wanneer de borstvorming na de puberteit niet verdwijnt kan dit voor een man als zeer vervelend ervaren worden. U kunt zich schamen voor uw lichaam en u minder mannelijk voelen. Wanneer u zich hierin kan herkennen is een borstverkleining bij Kliniek Veldhoven zeker het overwegen waard. Ons team van ervaren plastisch chirurgen en verpleegkundigen kunnen er voor zorgen dat uw borsten weer bij uw lichaam passen, u weer een mannelijk silhouet krijgt en dus ook uw zelfvertrouwen weer terug krijgt.

  • De behandeling

   Met behulp van een operatie bij Kliniek Veldhoven kan het overtollige weefsel bij de borst verwijderd worden. Hiervoor kan enkel liposuctie nodig zijn of liposuctie in combinatie met het verwijderen van klierweefsel.

  • Liposuctie

   Een liposuctie is de minst belastende manier voor een borstverkleining bij mannen. Door kleine incisies in de huid te plaatsen wordt er door de plastisch chirurg vetweefsel weggezogen. Wanneer er stevig klierweefsel aanwezig is of wanneer er huid is uitgerekt, is enkel liposuctie niet voldoende.

  • Liposuctie in combinatie met klierweefsel verwijderen

   Wanneer er niet enkel sprake is van overtollig vet maar er ook klierweefsel aanwezig is in de borst, zal dit ook verwijderd worden door de plastisch chirurg. De chirurg verwijdert dit klierweefsel door kleine incisies rondom het tepelhof te plaatsen.

  • Huidreductie

   Het kan voorkomen dat er te grote hoeveelheid aan huid rondom de borst zit nadat het overtollig vet en het klierweefsel is verwijderd. Deze overtollig huid zal worden verwijderd middels huidreductie.

Kliniek Veldhoven

Kan een borstverkleining een uitkomst voor u bieden? Neem dan contact op met Kliniek Veldhoven en vraag een persoonlijk consult aan. Tijdens dit consult komt u in direct contact met de plastisch chirurg die uw behandeling zal uitvoeren. U heeft dan alle ruimte om al uw vragen te stellen en samen te kijken naar de beste techniek. Een persoonlijk consult bij Kliniek Veldhoven is geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast.

Bereikbaarheid