Haartransplantatie - Kliniek Veldhoven

Beste haartransplantatie

Haaruitval is een natuurlijk verschijnsel waar zowel mannen als vrouwen mee te maken krijgen naarmate ze ouder worden. Een aanzienlijke groep mensen heeft echter al op relatief jonge leeftijd te maken met overmatige haaruitval maar ook op later leeftijd kan men met kaalheid te kampen krijgen. Bij mannen is er dan meestal sprake van Alopecia Androgenetica, een genetische aanleg om kaal te worden. Kaal worden of een terugtrekkende haarlijn is voor de één geen enkel probleem, maar bij de ander tast dit het zelfvertrouwen aan. In dat geval is een haartransplantatie een effectieve behandeling met blijvend resultaat. Een haartransplantatie is een chirurgische ingreep waarbij haarfollikels uit het achterhoofd verplaatst worden naar de kale plekken. Het doel is om de kruin, de inhammen of andere dunner wordende plekken op te vullen. Hierbij zijn het creëren van een natuurlijk haarlijn, de haargroeirichting en een maximale haardichtheid van wezenlijk belang voor een mooi resultaat. Vandaag de dag worden er grofweg twee haartransplantatie-technieken toegepast: FUT haartransplantatie en FUE haartransplantatie. Wat zijn de verschillen tussen deze technieken en wat wordt beschouwd als de beste haartransplantatie?

Haartransplantatie illustratie rond

Wat is een FUT haartransplantatie?

Bij Kliniek Veldhoven voeren we alleen de FUE haartransplantatie uit.

Sinds de eerste haartransplantaties in de jaren 30 is er op dit gebied veel vooruitgang geboekt. De technieken zijn steeds verfijnder geworden en chirurgen slagen er steeds beter in om een natuurlijke haarlijn te simuleren. De FUT (Follicular Unit Transplantation) wordt sinds het begin van de jaren 90 uitgevoerd en is gebaseerd op het implanteren van de natuurlijke haarbundels (folliculaire eenheden of FU’s). Eerst wordt er een strook met behaarde huid uit het achterhoofd genomen. Vervolgens worden de FU’s geselecteerd met maximaal 4 haren. Ten slotte worden de FU’s geïmplanteerd. Per behandeling kunnen er ongeveer 3000 FU’s of grafts geïmplanteerd worden.

Wat is een FUE haartransplantatie?

Sinds 2003 wordt ook de nieuwere FUE-techniek toegepast. FUE staat voor Follicle Unit Extraction. Bij een FUE haartransplantatie worden de FU’s één voor één uit het donorgebied gehaald met een minuscule naald. Vervolgens worden de FU’s ofwel grafts, met doorgaans 1 of meerdere haren, zorgvuldig geselecteerd en geprepareerd om ze geschikt te maken voor transplantatie. Ten slotte worden de FU’s op dezelfde manier als bij de FUT-techniek geïmplanteerd. Per behandeling kunnen er ongeveer ca. 2200+  FU’s of grafts geïmplanteerd worden. Dit aantal ligt bij Kliniek Veldhoven vaak hoger dan bij andere Nederlandse klinieken. Het haarteam heeft door ervaring een hoge snelheid opgebouwd. Enkel klinieken die boren met elektrische boormachines produceren meer grafts op 1 werkdag. Wel wordt de kwaliteit van de grafts, de littekens in het donorgebied en het algehele resultaat hierdoor flink aangetast.

Houd ik littekens over aan een haartransplantatie?

Het belangrijkste verschil tussen de FUT- en FUE-methode is het genezingsproces na de behandeling. Omdat bij de FUT-techniek een huidstrookje wordt verwijderd uit het achterhoofd, blijft er een groot breed litteken op het achterhoofd achter. Meestal wordt de wond gehecht door middel van trichoclosure. Bij de FUE-techniek hoeven de wondjes niet gehecht te worden en zijn de littekens niet zichtbaar.

Op welke haardichtheid kan ik rekenen?

De haardichtheid wordt bepaald aan de hand van een aantal factoren, namelijk: uw leeftijd, het type haar (dik of dun), de grote van het transplantatiegebied en uw eigen wensen. Als u bijvoorbeeld dun haar heeft en het kalende oppervlakte groot is dan zijn er meer grafts nodig om de kalende plek op te vullen. Daarbij worden de grafts gewonnen uit de haarkrans die gemiddeld over 5000-7000 grafts beschikt. Indien u op jonge leeftijd al zeer kaal bent, is het niet verstandig om alles te transplanteren naar de kale plek. De getransplanteerde grafts zijn blijvend maar de haaruitval van de overige haren gaat waarschijnlijk verder. Het is belangrijk dat de totale beschikbare grafts goed verdeeld worden over een mogelijk groter oppervlakte in de toekomst. Samen met de specialist bekijkt u of een haardichtheid van circa 35, 45 of 55 grafts per cm2  tijdens een FUE haartransplantatie wenselijk en mogelijk is.

FUE haartransplantatie bij Kliniek Veldhoven

Kliniek Veldhoven voert uitsluitend FUE haartransplantaties uit. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat dit de beste haartransplantatie techniek is die er vandaag de dag bestaat. Het grote voordeel ten opzichte van de FUT-techniek is dat er geen groot litteken achterblijft, ook genezen de wondjes bij een FUE veel sneller. Overweegt u op termijn een haartransplantatie? Neem dan contact op met Kliniek Veldhoven voor meer informatie of een persoonlijk consult. Voor een prijsoverzicht zie haartransplantatie kosten.

Daarom Kliniek Veldhoven

 • Klantenbeoordeling 9.4
 • Extra aandacht voor natuurlijk resultaat, de optimale haargroeirichting en maximale haardichtheid
 • Verpleegkundig team gespecialiseerd in FUE
 • Elektrisch boren voor de beste kwaliteit
 • Consult zonder verdere verplichtingen

ZKN

Uw specialistisch team

 • Hoge clienttevredenheid
 • Blijvend resultaat
 • Prijs is op basis van de transplantaten en niet op het aantal haren
 • Géén FUT-behandeling i.v.m. groot litteken
 • Werkt volgens de laatste technieken
 • Lage prijzen door reclame tot het minimum te beperken
 • Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht
 • Laagdrempelig en toegankelijk
 • Hoge kwaliteit van zorg

Gerelateerde behandelingen

Graft calculator
Haar Grafcalculator
Herstel na haartransplantatie
Haartransplantatie Kliniek Veldhoven
Beste haarkliniek
Haartransplantatie Kliniek Veldhoven
Haartransplantatie is blijvend
Haartransplantatie Kliniek Veldhoven
Haardichtheid
Haartransplantatie Kliniek Veldhoven
Reconstructieve haarchirurgie
FUE haartransplantatie
Haartransplantatie Kliniek Veldhoven
Micro Hair Pigmentation
Haartransplantatie Kliniek Veldhoven