Injectables - Kliniek Veldhoven

Sculptra

Naarmate we ouder worden, verliest de huid volume, wat resulteert in het inzakken van bepaalde gebieden en de vorming van fijne tot diepe rimpels. Dit komt door een afname in de natuurlijke aanmaak van collageen, wat belangrijk is voor de stevigheid en volheid van onze huid. Sculptra injectables, bestaande uit biologisch afbreekbaar poly-L-melkzuur, helpt deze verloren volume te herstellen door het stimuleren van de collageenproductie.

Wat is Sculptra?

Sculptra is een injectable gemaakt van 100% biologisch afbreekbaar poly-L-melkzuur, dat de productie van collageen in de huid stimuleert. Dit leidt tot een verbetering in huidstructuur en volume, waardoor de huid er jonger en gladder uitziet.

Hoe werkt Sculptra?

Sculptra wordt diep in de huid geïnjecteerd, wat de aanmaak van lichaamseigen collageen activeert. Na de injectie neemt het lichaam de vloeistof op en begint het collageenproductieproces, wat resulteert in een geleidelijke toename van volume en een vermindering van rimpels en lijntjes. Dit proces kan drie tot zes maanden duren, met resultaten die tot 2,5 tot 3 jaar aanhouden.

Wat kunt u verwachten qua resultaat?

Direct na de behandeling is er een licht liftend effect zichtbaar, wat echter tijdelijk is. Het uiteindelijke resultaat ontwikkelt zich over enkele maanden, naarmate het collageen zich opbouwt en stabiliseert in de huid.

Welke gebieden kunnen worden behandeld met Sculptra?

Sculptra is geschikt voor een volledige gezichtsbehandeling, met speciale aandacht voor de:

 • Slapen
 • Wangen
 • Kaaklijn

Tijdens het consult zal de behandelaar de specifieke gebieden identificeren die voor u van belang zijn voor het gewenste resultaat.

Wat zijn de riciso’s en compilaties van Sculptra?

Sculptra is veilig en goedgekeurd door de FDA. Het belangrijkste risico is de vorming van kleine, tijdelijke ophopingen van collageen, die normaal gesproken onzichtbaar zijn en vanzelf verdwijnen.

Nazorg en herstel

Na de behandeling kunt u last hebben van blauwe plekken en lichte roodheid, die snel zullen verdwijnen. We adviseren om de huid de eerste week uit de zon te houden en om de behandelde gebieden vijf dagen lang, vijf keer per dag, vijf minuten te masseren om een gelijkmatige absorptie van Sculptra te bevorderen.

Daarom Kliniek Veldhoven

 • Klantenbeoordeling 9.4
 • BIG geregistreerde cosmetisch artsen KNMG
 • Consult zonder verdere verplichtingen
 • Geen verdunde, goedkopere en andere varianten van spierontspanners
 • Behandeling volgens richtlijnen van het NVCG
 • Drs. T. S. Decates geeft les aan cosmetisch artsen in opleiding
 • Enkel gebruik van tijdelijke fillers
 • U ontvangt paspoort voor injectable registratie

Uw cosmetisch arts

Wat is een Sculptra-behandeling?

Sculptra is een injectable met poly-L-melkzuur en is ontwikkeld om volume te herstellen en om rimpels op te vullen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt bij ingevallen wangen en slapen. Sculptra stimuleert de natuurlijke collageenproductie in het lichaam voor een jeugdige uitstraling.

Wat kost Sculptra?

De prijs van een Sculptra-behandeling varieert afhankelijk van het aantal benodigde behandelingen voor het bereiken van het gewenste resultaat. Bekijk onze tarieven voor injectables op onze prijslijst.

Hoelang blijft Sculptra zichtbaar?

Het goede nieuws is dat het resultaat van de behandeling langdurig blijft. Sculptra wordt namelijk geleidelijk door het lichaam wordt afgebroken terwijl het collageen zich in de huid opbouwt. Over het algemeen houdt het resultaat van de behandeling gemiddeld 2,5 jaar aan.

Wanneer kan ik resultaten van Sculptra verwachten?

De volledige resultaten van Sculptra worden meestal pas na enkele weken tot maanden zichtbaar, omdat het collageen geleidelijk wordt geproduceerd.

Hoeveel Sculptra behandelingen zijn er nodig?

Het aantal vereiste behandelingen voor Sculptra kan variëren, maar over het algemeen zijn één tot twee sessies met tussenpozen van enkele weken nodig om optimale resultaten te behalen.

Is Sculptra veilig?

Ja, Sculptra is FDA-goedgekeurd en wereldwijd veilig in gebruik sinds 1999.

Kunt u Sculptra combineren met fillers en tijdelijke spierontspanners?

Zeker, Sculptra kan worden gecombineerd met andere behandelingen, zoals fillers en tijdelijke spierontspanners, om diverse esthetische doelen te bereiken, terwijl uw natuurlijke uitstraling behouden blijft.

Injectables
Lippen opvullen injectables
Hyaluronzuur
Injectables Kliniek Veldhoven
Lipofilling
Injectables Kliniek Veldhoven