Armlift in de buurt van Weert

Wanneer de jaren gaan tellen kan het voorkomen dat onze huid naar verloop van tijd zijn elasticiteit verliest. Vaak komt het ook voor dat na gewichtsverlies de huid kan gaan verslappen. Dit uit zich vaak ook in een verslapte huid rondom de bovenarmen. In de volksmond wordt deze verslapte huid ook wel ‘kipfilets’ genoemd. Wanneer u met uw arm zwaait merkt u dan dat deze huid los bungelt onder uw arm. Natuurlijk kan dit als zeer vervelend worden ervaren. Wanneer dit bij u het geval is, kunt u kiezen voor een armlift in de regio Weert. Een armlift wordt bij Kliniek Veldhoven altijd uitgevoerd door een gespecialiseerde en ervaren plastisch chirurg.

Verloop armlift nabij Weert

Een armlift in de regio Weert is een ingreep die enkele uren in beslag neemt. Voorafgaand aan de ingreep wordt er afgetekend welk deel van de huid wordt verwijderd. Dit wordt door de plastisch chirurg zelf gedaan. Vervolgens zal deze huid plaatselijk worden verdoofd. Daarna wordt deze huid ook losgemaakt van de vet- en spierlagen die eronder liggen en wordt het huidoverschot weggesneden. Het kan voorkomen dat er in uw arm ook teveel vetweefsel aanwezig is. Dit overtollig vetweefsel zal verwijderd worden door de plastisch chirurg middels een liposuctie. Deze ingreep bestaat uit het wegzuigen van vet cellen, die middels kleine incisies in de huid door een buisje worden afgevoerd. Om na de ingreep het herstel van de armen te bevorderen krijgt u drukkleding aan. In de eerste twee weken na de ingreep dient u deze drukkleding zowel overdag als ’s nachts te dragen. Na de eerste twee weken hoeft u de drukkleding voor twee weken enkel nog ’s nachts te dragen. Na de ingreep kan het mogelijk zijn dat de littekens nog een rode kleur hebben, maar na verloop van tijd zal dit gaan vervagen. Uiteraard zal de plastisch chirurg u na de ingreep van verschillende adviezen voorzien om het helingsproces te bevorderen.

Risico’s armlift in Weert

Zoals bij elke chirurgische ingreep, is er ook bij deze ingreep een kleine kans op verschillende complicaties. Uiteraard informeren wij u hier ook over. Bij complicaties moet u bijvoorbeeld denken aan een infectie of een nabloeding. Bij een armlift is de kans op een infectie slecht 1 tot 2%. Wanneer u rookt kan dit risico nog drastisch verlaagd worden op het moment dat u stopt met roken. De overige risico’s van deze ingreep zijn een opvallend of verdikkend (hypertrofisch) litteken, asymmetrie of een blijvend dovend gevoel in uw arm. Wanneer u de adviezen van de plastisch chirurg zo goed mogelijk opvolgt zal de kans op deze complicaties drastisch verlagen.

Consult bij Kliniek Veldhoven

Heeft u last van een verslapte huid rond de bovenarmen en kan een armlift in de regio Weert een oplossing voor u zijn? Neem dan contact op met Kliniek Veldhoven en vraag een gratis consult aan. Tijdens dit consult komt u altijd in direct contact met de specialist die de ingreep zal uitvoeren. Hier kunt u al uw vragen stellen en worden alle mogelijkheden met u besproken.

Bereikbaarheid