Last van uw schaamlippen? Schaamlipcorrectie in Helmond

Soms zijn de binnenste schaamlippen langer dan de buitenste schaamlippen, soms zijn de buitenste schaamlippen langer dan de binnenste. Soms zijn ze symmetrisch, soms zijn ze zo gevormd dat de clitoris zichtbaar is, soms niet, enzovoort. Vormen verschillen, maar heeft u dagelijks last van uw schaamlippen? Dan kan een schaamlipcorrectie in Helmond de oplossing voor u zijn.

Er is geen standaard vorm, maat of kleur

Een schaamlipcorrectie in Helmond heeft als doel het verkleinen van de kleine schaamlippen en/of de grote schaamlippen. Het is een chirurgische ingreep waar veel vraag naar is. Besef u dat er geen standaard vorm, maat of kleur is voor genitaliën, dat geldt ook voor schaamlippen. Asymmetrische schaamlippen komen ook vaak voor. Bovendien is het normaal dat de schaamlippen gedurende het hele leven in grootte, vorm of kleur veranderen, als gevolg van hormonale veranderingen, bevalling of leeftijd. Er is dus geen norm. Maar u kunt zich wel degelijk ongemakkelijk voelen over de vorm van uw schaamlippen of hier fysiek hinder van ondervinden. In dat geval kan een schaamlipcorrectie in Helmond een goede optie zijn.

Consult

Tijdens uw consult krijgt u meer informatie over hoe wij een schaamlipcorrectie in Helmond uitvoeren. De plastisch chirurg of cosmetisch gynaecoloog zal vragen naar uw huidige gezondheidstoestand, de schaamlippen onderzoeken en de verwachtingen van de ingreep bespreken. Bovendien worden de risico’s met u besproken. We vinden het erg belangrijk dat u zo open en eerlijk mogelijk kunt zijn tegenover uw plastisch chirurg of cosmetisch gynaecoloog. Alleen op die manier kunnen we samen de beste resultaten bereiken. Dit is de voornaamste reden waarom we bij een schaamlipcorrectie een team hebben dat enkel bestaat uit vrouwen. Op die manier creëren wij een zo veilig mogelijke omgeving.

Waarom een schaamlipcorrectie in Helmond?

Onze cliënten ondergaan een om verschillende redenen een schaamlipcorrectie. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Ongelukkig voelen over de grootte of vorm van de schaamlippen.
  • Correctie van asymmetrie.
  • Schaamte omdat de kleine schaamlippen langer zijn dan de grote schaamlippen.
  • Trekken of schuren bij het dragen van kleding die nauw aansluit.
  • Ongemak of pijn bij de schaamlippen tijdens activiteiten zoals fietsen, hardlopen of seks.

Postoperatieve zorg

Na een schaamlipcorrectie moet u het gebied droog en schoonhouden voor een goede wondverzorging. We adviseren om los ondergoed en losse kleding te dragen, zodat u wrijving tussen de wond en de stof kunt vermijden. Een paar dagen na de ingreep zien we u weer terug in Kliniek Veldhoven voor de nacontrole. Doorgaans verloopt het herstel voorspoedig en is resultaat na drie tot zes maanden zichtbaar. Heeft u interesse in een schaamlipcorrectie? Ons team in Weert beantwoordt graag uw vragen. Neem contact op.

Bereikbaarheid