Ooglidcorrectie in ’s-Hertogenbosch tegen vermoeid uiterlijk

Een ooglidcorrectie in ’s-Hertogenbosch is een ingreep die op relatief eenvoudige wijze uw uiterlijk kan verfrissen en verjongen. Helaas kunnen uw bovenste en soms onderste oogleden gaan hangen als gevolg van het natuurlijk verouderingsproces. De huid van het ooglid rekt uit, spieren verzwakken en vet wordt duidelijker aanwezig als het opzwelt. Dit kan ervoor zorgen dat u zich minder prettig voelt, omdat u er vermoeider of ouder uitziet.

Diverse ingrepen

Soms komt het voor dat hangende oogleden of duidelijk aanwezige wallen een erfelijke aandoening is die in uw familie voorkomt. Helaas zit dit dan in uw genen, maar gelukkig is het mogelijk om middels een ooglidcorrectie in ’s-Hertogenbosch hier iets aan te doen. Diverse chirurgische ingrepen behoren tot de mogelijkheden, bijvoorbeeld:

  • Wallen van boven- en/of onderoogleden verwijderen
  • Het verwijderen van overtollige huid van de bovenste oogleden
  • Een wenkbrauwlift

Wenkbrauwlift

Soms kan een bovenooglidcorrectie in combinatie met een wenkbrauwlift een passende optie zijn. De plastisch chirurg corrigeert dan de wenkbrauwen die zich onder de botranden van de oogkassen bevinden, waardoor een huidplooi op de bovenoogleden wordt veroorzaakt.

Voorbereiding op ooglidcorrectie in ’s-Hertogenbosch

Tijdens het consult bespreken we met u hoe u zich het beste kunt voorbereiden op de eerste dagen na uw ooglidcorrectie in ’s-Hertogenbosch. Uw oogleden zijn opgezwollen, wat beperkingen oplevert bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Overweeg bijvoorbeeld om maaltijden van tevoren te koken en ervoor te zorgen dat er voldoende boodschappen in huis zijn, zodat u de deur een paar dagen niet uit hoeft. Vergeet bovendien niet om iemand te vragen om u na de operatie naar huis te brengen.

Nieuw, fris uiterlijk

Maakt u zich geen zorgen als de kleine littekens enkele maanden na het consult nog roze blijven. Uiteindelijk worden ze niet meer dan een dun, witachtig lijntje in de ooglidplooi dat alleen maar zichtbaar is als u uw ogen sluit. Als u merkt dat u extra gevoelig bent voor wind, zon of ander fel licht, vermijd dit dan de eerste dagen of draag een goede zonnebril. Met een goede zelfzorg na de ingreep kunt u nog vele jaren genieten van uw nieuwe, frisse uiterlijk. Zit u nog met vragen en bent u benieuwd of plastische chirurgie ook voor u een uitkomst is? Neem dan contact op voor meer informatie over een ooglidcorrectie in ’s-Hertogenbosch!

Bereikbaarheid