Tattoo verwijderen in de regio Tilburg

Steeds meer mensen laten hedendaags een tatoeage zetten. Een tattoo wordt gezien als hip en trendy en kan een uiting zijn van een dierbare boodschap of herinnering. In gedachten laat u een tattoo zetten voor een leven lang. Echter kan het voorkomen dat de tatoeage die u in uw tienerjaren nog helemaal mooi vond, nu een pijnlijke of vervelende ervaring kan zijn. Een dergelijke huidversiering laat zien waar u voor staat, maar deze mening kan in de loop der jaren veranderen. De naam van een oude liefde wilt u nu misschien liever niet meer op uw lichaam getatoeëerd zien. Uiteraard is het ook mogelijk dat u een dergelijke huidversiering gewoon niet meer bij uw lichaam vindt passen, dat de kleuren flets zijn geworden of dat de lijnen zijn uitgelopen. Bij Kliniek Veldhoven kunnen we op verschillende manieren de tattoo verwijderen nabij Tilburg. Voor welke methode u ook kiest, u wordt te allen tijde behandeld door een specialist die veel ervaring heeft met het verwijderen of vervagen van tatoeages.

Tattoo operatief verwijderen nabij Tilburg

De methode waarop u het snelst van uw tatoeage af bent is door middel van een operatie. Echter is de operatieve methode enkel mogelijk wanneer u een tattoo heeft die maximaal twee centimeter breed is. Wat betreft de lengte hangen de mogelijkheden af van waar de tatoeage op het lichaam is aangebracht. Operatief kunnen we bij Kliniek Veldhoven een kleine tatoeage in één of soms twee operaties verwijderen. Dit betreft een relatief eenvoudige chirurgische ingreep. De chirurg zal onder een plaatselijke verdoving een stuk huid wegnemen, waaronder de laag waar de inkt zich in bevindt. Gemiddeld kunnen reepjes huid tot 2 centimeter breed weggenomen worden, vandaar dat uw tatoeage ook niet breder mag zijn voor deze ingreep. Na de ingreep wordt de huid zorgvuldig door de chirurg gehecht. Afhankelijk van de grootte van de tattoo, zal de genezing van de wond ongeveer 3 tot 6 weken duren. Net als bij iedere operatie zouden er ook bij deze ingreep complicaties kunnen ontstaan. In uitzonderlijke gevallen kan er hypertrofische (verdikte) littekenvorming of infectie optreden. De chirurg zal samen met je bespreken hoe je de kans op deze complicaties tot een minimum kan beperken.
Wilt u een tattoo laten verwijderen in de regio Tilburg maar heeft u een tatoeage die breder is dan 2 centimeter? Dan komt u in aanmerking voor onze laserbehandeling.

Laserbehandeling

Bij Kliniek Veldhoven maken we voor de laserbehandeling gebruik van de nieuwe revolutionaire PicoWay YAG laser. Hiermee kunnen wij op een snelle en veilige manier uw tattoo laseren. Deze sterke laserstraal veroorzaakt uitbarstingen van energie, waardoor de ingekapselde inkt deeltjes uiteenvallen tot stof. Op die manier worden de inktdeeltjes steeds kleiner, totdat ze door het lichaam opgeruimd kunnen worden. Er zijn erg veel verschillende lasersystemen op de markt, sommige zijn verouderd of van slechte (vaak Chinese) kwaliteit. Deze slechte lasersystemen zorgen vaak voor littekens en witte vlekken in de huid. Een Picoway YAG laser apparaat heeft een extreem korte pulsduur waardoor u het beste eindresultaat en de minste ongemakken ervaart. De pulsduur van dit laserapparaat duurt namelijk slechts enkele picoseconden. Hierdoor kunnen de specialisten van Kliniek Veldhoven al het risico op schade aan uw huid voorkomen.

Kliniek Veldhoven

Wilt u graag een tattoo laten verwijderen in de regio Tilburg maar weet u niet zeker of u in aanmerking komt voor een laserbehandeling of de operatieve behandeling? Neem dan gerust contact op met Kliniek Veldhoven en vraag een consult aan. Tijdens dit gesprek met een specialist kunt u al uw vragen stellen en wordt u van een gedegen advies voorzien.

Bereikbaarheid