oorcorrectie - Kliniek Veldhoven

Geef uw flaporen de juiste positie met een oorcorrectie

Flapoorcorrectie

Vele volwassenen lijden onder het hebben van flaporen. Hierover wordt gesproken als de buitenste rand van het oor meer dan 2 centimeter van het hoofd steekt. Afstaande oren hebben geen negatief effect op het gehoor, maar wordt wel als hinderlijk of esthetisch onaantrekkelijk ervaren. Met een flapoorcorrectie kunt u de stand van uw oren in natuurlijke lijn met het hoofd laten brengen. Kliniek Veldhoven is hierin gespecialiseerd en beschikt over een team van ervaren medisch specialisten, artsen en verpleegkundigen. Jaarlijks maken veel cliënten naar volle tevredenheid gebruik van onze uiteenlopende diensten, waarmee ze hun uiterlijk verbeteren en zelfvertrouwen vergroten.


Afstaande oren kunnen met een oorcorrectie worden gecorrigeerd. De aanpassing van de flaporen vindt plaats onder plaatselijke verdoving en is goed te verdoven. De chirurg maakt een kleine incisie aan de achterkant van de oorschelp en brengt vervolgens het kraakbeen in een natuurlijke vorm. De ingreep duurt gemiddeld circa anderhalf uur, maar de exacte tijdsduur is afhankelijk van de stand van de oren.

Een flapoorcorrectie geeft een blijvend en natuurlijk resultaat

Een flapoorcorrectie kan gepaard gaan met een lichte zwelling ter plaatse van de gehechte wond. Deze zwelling wordt beperkt met een drukverband die bovendien de gecorrigeerde oren in de goede stand houdt. De behandeling is poliklinisch. U mag, onder begeleiding, direct na de behandeling weer naar huis. De eerste weken na de behandeling mag u geen grote inspanningen verrichten, om het herstel te bespoedigen. Vermijd tillen, bukken en sporten en zorg ervoor dat uw hoofd tijdens het slapen hoger ligt dan uw romp. Het drukverband draagt u gedurende 2 dagen hierna draagt u een week lang dag en nacht de haarband. Daarna nog 5 weken alleen s’nachts de haarband. Ons medisch team geeft u daarbij alle informatie en instructies over de juiste nazorg.

 

flapoorcorrectie

De plastisch chirurg maakt een kleine incisie aan de achterkant van de oorschelp tussen de oorschelp en uw hoofd.

 

Flapoorcorrectie

De plastisch chirurg plaats het kraakbeen in de gewenste stand en verwijdert eventueel overtollig kraakbeen en/of huid.

Heeft u last van flaporen? Neem dan contact op met de specialisten van Kliniek Veldhoven die allen zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC). U kunt telefonisch om meer informatie vragen (040 – 295 42 43) of langskomen in onze kliniek voor een consult. U kunt dan met een plastisch chirurg uw wensen en verwachtingen bespreken en uitleg en advies krijgen over de flapoorcorrectie. Voor een prijsoverzicht zie oorcorrectie prijs.

Laat u informeren

Heeft u dus last van afstaande oren, twijfel dan niet en neem contact met ons op voor een consult. Zoals u hierboven heeft kunnen lezen gaat het om een eenvoudige ingreep, waar u uw leven lang plezier van kunt hebben. U kunt gewoon weer uw haar in een staartje doen of u hoeft niet bang te zijn dat uw oren door uw haar heen steken.

Tijdens een consult leggen wij u alles uit over de behandeling en beantwoorden wij natuurlijk uw vragen. Daarbij heeft u het gesprek met de arts die u gaat behandelen. Zo weet u precies wat u te wachten staat, als u een correctie aan uw flaporen laat uitvoeren.

Heeft u nog meer overtuiging nodig? Bekijk de voor- en na foto’s van een flapoorcorrectie die op onze website staan en neem snel contact met ons op. Voor een prijsoverzicht zie oorcorrectie prijs.

 

Daarom Kliniek Veldhoven

  • Klantenbeoordeling 9.4
  • Plastisch chirurg is lid van de NVPC
  • Consult zonder verdere verplichtingen
  • Werkt volgens de laatste technieken
  • Plastisch chirurg gespecialiseerd in oorchirurgie
  • Hoge kwaliteit van zorg
  • Laagdrempelig en toegankelijk

Uw plastisch chirurg

Gerelateerde behandelingen

Oorcorrectie
Oorcorrectie - Kliniek Veldhoven
Oorlelcorrectie
Oorlelcorrectie Kliniek Veldhoven