Kliniek Veldhoven - plastische chirurgie

Plastische en cosmetische chirurgen

Bij Kliniek Veldhoven werkt iedere plastisch chirurg en cosmetisch arts met een bevoegdheid om deze titel te dragen.

Plastisch chirurg

Een plastisch chirurg is een medische professional die gespecialiseerd is in het uitvoeren van chirurgische ingrepen om het uiterlijk van het lichaam te verbeteren, te herstellen of te veranderen. Om de titel plastisch chirurg te dragen dien je een intensieve medische opleiding te volgen. Tijdens de opleiding krijg je uitgebreide training in verschillende chirurgische technieken, waaronder reconstructieve chirurgie, handchirurgie en cosmetische chirurgie. Een plastisch chirurg is bevoegd om een breed scala aan plastische chirurgische ingrepen uit te voeren, zoals:

Bij Kliniek Veldhoven voeren enkel bevoegde plastisch chirurgen de operaties uit. Alle plastisch chirurgen zijn BIG geregistreerd en aangesloten bij de NVCG.

Cosmetisch arts

Een cosmetisch arts is gespecialiseerd is in cosmetische behandelingen die gericht zijn op het verbeteren van het uiterlijk van het lichaam zonder chirurgie. Denk aan behandelingen voor de huid, zoals Botox en fillers.

Cosmetisch artsen hebben vaak een achtergrond in de dermatologie, plastische chirurgie of esthetische geneeskunde. Zij hebben een uitgebreide medische opleiding gevolgd en hebben vaak aanvullende training gevolgd in cosmetische behandelingen. Een cosmetisch arts kan werken in een cosmetische kliniek of privépraktijk en is bevoegd om niet-chirurgische cosmetische behandelingen uit te voeren.

Kom je voor een botox of filler behandeling? Dit wordt bij Kliniek Veldhoven alleen uitgevoerd door een cosmetisch arts.

Uw specialist