Tattoeage verwijderen - Kliniek Veldhoven

Tattoo weglaseren

Een tatoeage is erg mooi maar kan op den duur gaan vervelen. Ook kan uw levensstijl veranderen of wekt de tattoo herinneringen op die u liever niet meer wilt beleven. Gelukkig is een tattoo weglaseren tegenwoordig op veilige wijze mogelijk.

Tatoeage verwijderen met een laser

Het verwijderen van een tatoeage kan op meerdere manieren. Er is een operatieve methode, maar alleen de kleinere tatoeages van maximaal 2 centimeter breed komen hiervoor in aanmerking. Het voordeel van een operatie is de mogelijkheid om de tattoo in één keer helemaal te verwijderen. Als nadeel geldt het lichte litteken dat na de operatie mogelijk achterblijft.
Een meer geavanceerde methode om uw tattoo te verwijderen, is de tattoo weglaseren met gebruikmaking van specialistische laserapparatuur. Er hoeft niet in de huid te worden gesneden en de afbraak van pigmenten vindt geleidelijk plaats onder invloed van het laserlicht.
De lasers om tatoeages te verwijderen hebben de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Zo was de kleur van het gebruikte licht bij oudere apparaten nog vrij agressief voor de huid. Met name bij de donkere huid liet het tattoo weglaseren hierdoor soms sporen na. Ook het lagere piekvermogen en de tragere pulsduur van het laserlicht, maakten een ingreep tot een minder aangename kwestie. Deze fase in de ontwikkeling is inmiddels gepasseerd. Pulsduur, lichtkleur en piekvermogen zijn sterk verbeterd en de mogelijkheden bij het tattoo weglaseren zijn tegenwoordig haast onbeperkt.

PicoWay laser met dubbele golflengte

Het beste apparaat om bij deze ingreep te gebruiken is de PicoWay laser. Kliniek Veldhoven behoort wereldwijd tot de eerste groep klinieken die de revolutionaire techniek van deze laser gebruikt. Was het tattoo weglaseren bij de oudere lasertechnieken een zeer langdurige kwestie van soms 3 à 4 jaar, met de PicoWay laser wordt binnen 1 jaar hetzelfde resultaat bereikt.
De lichtpuls die wordt afgegeven is bijzonder kort. Hij beslaat slechts 350-450 picoseconden. Hierdoor wordt veel minder warmte naar de huid getransporteerd. Doordat deze techniek veel minder op thermische energie berust, is de kans op verbranding van de huid enorm afgenomen. Beschadigingen komen hierdoor vrijwel niet meer voor.
Een tattoo weglaseren zorgt ervoor dat kleurpigmenten uiteenvallen. De vergruisde elementen worden vervolgens door het lymfestelsel afgevoerd. De vergruizing door de PicoWay laser is nog maar voor 30 procent op thermische energie gebaseerd. De elkaar zeer snel opvolgende pulsen, veroorzaken een mechanische schokgolf in het pigment die voor de overige 70 procent het werk doet.
Ook nieuw bij de PicoWay laser is het unieke lichtkleursysteem met dubbele golflengte. Deze golflengte bevindt zich zowel op de 1064nm als op de 532nm. Een doorbraak in de behandeling van het tattoo weglaseren werd hierdoor mogelijk en de PicoWay werd goedgekeurd door het Amerikaanse FDA. Meerdere golflengtes zorgen ervoor dat met één apparaat alle kleuren van een tatoeage kunnen worden verwijderd. Er zijn geen opzetstukken meer nodig die de kracht van de laser kunnen verminderen. Ook maakt de beschikking over een dubbele golflengte de PicoWay laser geschikt voor elk type huid.

Kliniek Veldhoven is er trots op een behandeling met de PicoWay laser te kunnen aanbieden. Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op! Voor een prijsoverzicht verwijzen we u naar tattoo verwijderen kosten.

Daarom Kliniek Veldhoven

 • Klantenbeoordeling9.4
 • Consult zonder verdere verplichtingen
 • Jarenlange ervaring met verschillende laserapparatuur
 • Snelste tatoeage verwijderingsmethode
 • 100% Verwijderd
 • Enige Picolaser om alle kleuren tatoeages te behandelen
 • Gekwalificeerde specialisten

ZKN

Wij helpen u graag

 • Hoge clienttevredenheid
 • 1e Kliniek wereldwijd die over de PicoWay YAG lasertechnologie beschikt
 • Ultrakorte pulsduur (nauwelijks kans op verbrandingen)
 • PicoWay 40% krachtiger dan andere Picolasers
 • Hoogste piekvermogen (minder pijn, minder bijwerkingen en snelste verwijdering)

Gerelateerde behandelingen

Hoeveel laserbehandelingen heeft u nodig?
Tattoo laseren Kliniek Veldhoven
Tattoo weglaseren
Tattoo verwijderen Kliniek Veldhoven
Tatoeage verwijderen
Tattoo verwijderen Kliniek Veldhoven
Tattoo laseren
Tattoo laseren Kliniek Veldhoven
Tattoo operatief verwijderen
Tattoo operatief verwijderen Kliniek Veldhoven