Veldhoven Kliniek

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van plastische chirurgie of dermatologische behandelingen? Veldhoven Kliniek wil u graag bijstaan. Wij werken volgens de laatste stand van de technieken en maken uitsluitend gebruik van professionals. Onze plastisch chirurgen en overige behandelaars zijn lid van hun relevante beroepsverenigingen en volledig gecertificeerd. Wij besteden veel aandacht aan communicatie en begeleiding, zowel in de voorfase, tijdens en na de behandeling.

Facelift

U kiest voor een facelift als uw huid verslapt is en u een frisser en jonger ogend uiterlijk wilt hebben. Uw huid wordt gelift en uw aangezichtsspieren strakker gespannen. Ook kan uw kaak- en halslijn weer hersteld worden door deze ingreep. Er zijn 4 facelifttechnieken.

Klassieke facelift
Bij een klassieke lift maakt de plastisch chirurg een incisie vanaf uw haarlijn tot uw hals. Bij deze methode zult u een effect zien aan de huid van uw voorhoofd, uw wangen, uw kaaklijn en uw hals.

MACS lift & Eric Auclair lift
Als u last heeft van zogenaamde hamsterwangen, biedt Kliniek Veldhoven de MACS lift aan. Wanneer naast de wangen ook de huid in uw hals is verslapt, is de Eric Auclair lift een geschikte methode.

Mini lift
Bij de MACS-lift en de Eric Auclair-lift wordt zowel de huid gelift als ook het onderhuidse bindweefsel. Bij een S-lift zal onze plastisch chirurg enkel de huid van uw wangen liften.

Oorcorrectie

U kunt aan een oorcorrectie denken als u last heeft van afstaande oren, in de volksmond ook wel flaporen genoemd. Verder biedt Kliniek Veldhoven een oorlelcorrectie aan. Hier kunt u aan denken als uw oorlellen te lang of uitgerekt zijn. Een oorlelcorrectie is ook een goede behandeling als een oorlel is uitgescheurd, bijvoorbeeld omdat u met uw oorbel ergens aan bent blijven hangen.

Bij een behandeling om afstaande oren te corrigeren, brengt de plastisch chirurg een kleine incisie aan, achter uw oorschelp. Vervolgens zet hij het kraakbeen van uw oorschelp in de juiste stand. Een oorcorrectie is een eenvoudige ingreep die wij poliklinisch uitvoeren. Na 2 dagen met een drukverband en 5 weken ’s nachts met een haarband, zijn uw oren genezen en staan ze permanent in de juiste stand.

Tijdens een oorlelcorrectie zal de plastisch chirurg een klein stuk van uw oorlel, in de vorm van bijvoorbeeld een driehoek, verwijderen om uw oorlel in te korten.

Ooglidcorrectie

U heeft last van wallen onder de ogen of kringen rondom uw ogen. U krijgt opmerkingen over een vermoeid of zelfs boos ogend uiterlijk. Kliniek Veldhoven voert een aantal technieken uit om uw oogleden effectief te corrigeren. Met een onderooglidcorrectie kan u een opener, stralender en jonger ogend uiterlijk krijgen.

Een veelgebruikte methode is een onderooglidcorrectie met huidresectie. U krijgt een incisie net onder de wimpers van uw onderste ooglid. De plastisch chirurg neemt een klein stukje huid weg en trekt de overgebleven huid strak. Onder uw ooglid bevinden zich ook vaak vetpockets die een verdikkend effect geven. In dat geval kunt u kiezen voor een onderooglidcorrectie met verwijdering van vetpockets. Soms is het ook nodig om een verslapte oogkringspier strakker te trekken. Deze behandeling heet laterale canthopexie. Als het vetweefsel onder uw ogen verzakt is en u hierdoor zogenaamde holle ogen krijgt, is er de Hamra-techniek waarbij het vetweefsel beter verdeeld wordt.

Behandeling met injectables

Bij een behandeling met injectables spuit de cosmetisch arts KNMG lokaal kleine hoeveelheden tijdelijke fillers of spierverslappers in. U kunt aan een behandeling met injectables denken als u last heeft van overmatig zweten of rimpelvorming. De zones die behandeld kunnen worden zijn bijvoorbeeld de rimpels langs uw neus, op uw voorhoofd, de kraaienpootjes, uw lippen, eventuele wallen, jukbeenderen of uw marionetlijnen. Wij gebruiken uitsluitend spierverslappers en fillers van de allerhoogste kwaliteit die hun effectiviteit hebben bewezen. De cosmetisch arts van Kliniek Veldhoven is ingeschreven bij de NVCG, de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde.

Borstcorrectie

Bij een borstcorrectie kunt u zowel denken aan borstvergroting als borstverkleining. Bij een borstvergroting maken we uitsluitend gebruik van borstimplantaten met een FDA goedkeuring. Deze implantaten kunnen boven de borstspier, half onder de spier of onder de bindweefsellaag worden geplaatst.

Bij een borstverkleining zal de plastisch chirurg overtollig weefsel verwijderen. In de meeste gevallen is het nodig om de tepelhof te verplaatsen naar een mooiere positie. Naast borstverkleining en borstvergroting kunt u ook bij ons terecht voor een borstlift, als uw borsten te veel zijn gaan hangen.

Bilcorrectie

Na verloop van tijd kan het volume in de billen afnemen of zijn de billen niet zo ‘vol’ als u zou wensen. Met een bilcorrectie geven we uw billen weer de gewenste vorm. Wij gebruiken voor het opvullen en corrigeren van de vorm van uw billen uitsluitend uw eigen lichaamsvet. Dit vermindert de kans op bijwerkingen en geeft in de regel een goed resultaat. Wij behandelen billen die voldoen aan ofwel de A-vorm, de H-vorm, de V-vorm. Om in aanmerking te komen voor een behandeling is het noodzakelijk dat er bij u geen sprake is van ondergewicht of aanzienlijk overgewicht. Na de behandeling mag u gedurende 4 dagen niet zitten. Ook is het beter om zeker 6 wekenlang niet op uw rug te slapen.

Schaamlipcorrectie

U kunt kiezen voor een schaamlipcorrectie als u een betere verhouding tussen uw binnenste en buitenste schaamlippen wilt. Als u last heeft van uitstekende binnenste schaamlippen, kan onze plastisch chirurg of cosmetisch gynaecoloog ze verkleinen. Zo heeft u minder last van de schurende en onaangenaam voelende werking van strakke kleding. Uw buitenste schaamlippen kunnen vergroot zijn, bijvoorbeeld na een bevalling. Veel vrouwen vinden dit ontsierend en willen hier iets aan doen. Voor de hechting maken we gebruik van oplosbaar hechtdraad. De eerste 6 weken mag u niet vrijen, sporten of zware lichamelijke arbeid verrichten. Naast schaamlipcorrectie helpt de cosmetisch gynaecoloog van Kliniek Veldhoven u ook bij het corrigeren van uw clitoriskap of als er bij u sprake is van overtollige perineumhuid, de huid tussen uw vagina en anus.

Haartransplantatie

Een haartransplantatie bij Kliniek Veldhoven geeft een blijvend resultaat. Wij maken gebruik van de FUE-techniek. Bij deze techniek, Folliculaire Unit Extractie, neemt het haarteam haarzakjes weg uit de haarkrans en verplaatst ze naar de kale plekken. Deze ingreep geeft mogelijk kleine littekens en is voor uw hoofdhuid het minst belastend. Met een holle naald worden de haarfollikels uit het donorgebied weggenomen, dat wel voldoende haardichtheid dient te hebben. U wordt plaatselijk verdoofd tijdens deze behandeling.
Meestal vallen de getransplanteerde haren uit, dit is slechts tijdelijk. Binnen 4 maanden is de normale haargroei weer op gang gekomen en na 12 tot 14 maanden is het eindresultaat zichtbaar. Bij mensen bij wie het haarverlies nog niet gestabiliseerd is, adviseren wij een middel te gebruiken om het haarverlies te stabiliseren en/of rekening te houden met een vervolgbehandeling in de toekomst. U dient er rekening mee te houden dat de getransplanteerde grafts blijvend zijn, maar de haaruitval van de overige haren waarschijnlijk verder gaat.

Tattoo verwijderen

Heeft u ooit een tatoeage laten zetten en heeft u er nu spijt van? Bij Veldhoven Kliniek bieden we u twee manieren aan om uw tattoo te verwijderen. In de eerste plaats is het mogelijk om uw tatoeage door middel van een laser te laten verwijderen. Het laserlicht dringt diep in uw huid door en vernietigt de inktdeeltjes. De afgebroken inktdeeltjes worden vervolgens door uw natuurlijke lymfesysteem afgevoerd. Wij maken gebruik van de Picoway lasertechniek. Het is niet goed mogelijk om van tevoren een indicatie te geven van het aantal sessies dat u nodig heeft. Dit is sterk afhankelijk van verschillende factoren zoals het aantal lagen inkt dat de tatoeëerder heeft aangebracht, de persoonlijke gesteldheid van het lymfesystelsel en de gebruikte inkt.

U kunt ook kiezen om uw tatoeage operatief te verwijderen. Dit is afhankelijk van de grootte en de plaats op uw lichaam. In principe helpt operatief verwijderen bij kleine tatoeages tot een breedte van 2 cm. U bent dan in één keer van uw tattoo af. Deze ingreep laat wel een litteken achter, die afhankelijk van de grootte van de tattoo 3 tot 6 weken geneestijd nodig heeft.

Kwaliteit en communicatie bij Veldhoven Kliniek

Als u op zoek bent naar een kliniek met vele jaren ervaring op het gebied van plastische chirurgie en dermatologische ingrepen, neemt u dan contact op met Kliniek Veldhoven. Onze professionals zijn allen lid van relevante beroepsverenigingen en werken uitsluitend volgens de best practices die hun beroepsgroep heeft ingesteld. Welke ingreep ook nodig is, u krijgt altijd te maken met een team dat een zeer ruime ervaring heeft met de door u gekozen behandeling. Kliniek Veldhoven is in het bezit van het Keurmerk Zelfstandige Klinieken en onderscheidt zich door een zeer goede voorlichting en een intensieve begeleiding, voorafgaand, tijdens en na uw behandeling.