Tatoeages wegwerken met make-up?


Geschikte make-up producten
Tijdelijk een tatoeage camoufleren met make-up is heel goed mogelijk. Er zijn speciale producten op de markt die uw tatoeage goed kunnen verbergen, zoals Dermablend van Vichy, het Ben Nye Tattoo Concealer Palette en de Kat Von D Tattoo Concealer. Maar ook de concealers en foundations die u misschien al in uw make-up koffer hebt zitten kunnen geschikt zijn. Het is de kunst om de kleur van de make-up perfect af te stemmen op de kleur van de huid en om de make-up op de juiste manier aan te brengen. We gaan hier in op hoe u met gangbare concealers en foundations een tatoeage kunt camoufleren.

De huid reinigen
Op de eerste plaats moet u de huid goed schoonmaken voordat u make-up gaat aanbrengen. Gebruik een goede reinigingslotion om make-up resten, talg en ander vuil weg te halen die anders een feilloos resultaat in de weg zouden kunnen staan. Ook lichaamsbeharing moet worden weggehaald.

Aanbrengen van concealer
Omdat de meeste tatoeages zijn gezet met donkerblauwe inkt kunt u het beste een concealer met een gele ondertoon gebruiken, omdat deze het beste de blauwe kleur neutraliseert. Gebruik altijd een concealer die een tintje lichter is dan de natuurlijke kleur van de huid. Breng de concealer aan met een droog make-up sponsje, eerst op de tatoeage zelf en wrijf het een beetje uit over de randen van de tatoeage, zodat de make-up opgaat in de natuurlijke kleur van de huid. Laat de concealer goed drogen voordat u verder gaat met een eventueel nieuw laagje concealer.

Fixeren van de make-up
Om ervoor te zorgen dat de make-up lang blijft zitten is het nodig om de foundation te fixeren met een transparante poeder. Houd de aangebrachte make-up in verschillende lichtsoorten om er zeker van te zijn dat de make-up niet op valt. Zorg dat de make-up zo min mogelijk in contact komt met kleding en water, voor een langdurig resultaat.