Armlift

ArmliftMet een armlift wordt de huid van de bovenarmen dat is gaan hangen, na gewichtsverlies of door het ouder worden verwijderd. Met een armlift kunnen we dit voor u oplossen.

 

Verslapte bovenarmen

Met het verstrijken van de jaren verliest de huid aan elasticiteit. Ook kan de huid verslappen na gewichtsverlies. Dit uit zich in een verslapte huid rond de bovenarmen, in de volksmond ookwel ‘kipfiletjes’ genoemd. Wanneer u hier last van ondervindt of als u zich hieraan stoort, kunt u kiezen voor een armlift. Bij deze ingreep neemt de plastisch chirurg het overtollige huid weg. Let wel: littekens aan de binnenkant van de bovenarmen zijn hierbij niet te voorkomen.


De armlift behandeling

Vooraf tekent de plastisch chirurg af welk deel van de huid verwijderd gaat worden. De huid wordt losgemaakt van de onderliggende spierlagen. Het overschot wordt weggesneden. De plastisch chirurg hecht de huid zorgvuldig aan de binnenkant van de bovenarm. Bij een teveel aan vetweefsel kan deze behandeling gecombineerd worden met liposuctie.


Na de behandeling

U draagt gedurende 2 weken dag en nacht een elastische mouw, daarna nog 2 tot 4 weken alleen ’s nachts. Na 1 week mag u lichte werkzaamheden weer hervatten. Gedurende 6 weken mag u niet sporten, zwaar tillen, zwaar werk verrichten, naar de sauna, onder de zonnebank of in bad.


Risico’s en bijwerkingen

Zoals bij alle chirurgische ingrepen, is er een kleine kans op complicaties zoals een infectie of nabloeding. De kans op een infectie is 1-2% en u kunt dit risico drastisch verminderen door te stoppen met roken. Overige risico’s: opvallend of hypertrofisch litteken, asymmetrie, blijvend dovig gevoel

Vraag een consult aan

Is een armlift voor u een zinvolle ingreep? Tijdens het consult bespreekt u uw wensen en verwachtingen met de plastisch chirurg. U krijgt uitleg over de techniek en de risico’s die daaraan verbonden zijn. Dit informatieve gesprek bieden we geheel vrijblijvend aan: u zit nergens aan vast. Gebruik het formulier rechtsboven om een afspraak aan te vragen. Voor een prijsoverzicht zie armlift prijzen.

Daarom Kliniek Veldhoven

  • Klantenbeoordeling 9.4
  • Plastisch chirurg is lid van de NVPC
  • Plastisch chirurg gespecialiseerd in armlift chirurgie
  • Consult zonder verdere verplichtingen
  • Werkt volgens de laatste technieken
  • Hoge kwaliteit van zorg
  • Laagdrempelig en toegankelijk

ZKN

Uw plastisch chirurg

Veelgestelde vragen Armlift

Hoe lang mag ik niet autorijden na de behandeling?

1 tot 2 weken.

Wanneer mag ik weer in de zon, zwemmen, sauna bezoeken?

Direct contact met de zon, zonnebank, sauna en bad dient u 6 weken te vermijden. Warmte veroorzaakt namelijk zwelling en dit is niet gunstig voor de genezing van het behandelde gebied.

Krijg ik drains?

Bij 90% van de operaties worden drains geplaatst (dit wordt tijdens de operatie bekeken). Hoe lang de drains blijven zitten is afhankelijk van de vochtproductie, meestal worden ze na 1 dag verwijderd.

Wanneer kan ik weer gaan werken?

Na 1 week mag u lichte werkzaamheden weer hervatten en dient u er rekening mee te houden dat u gedurende 2 weken geen auto kunt rijden.

Waar dien ik na de behandeling rekening mee te houden?

Gedurende 2 weken draagt u dag en nacht een stretch bolero, daarna nog enkele weken ’s nachts.

Wie komt er in aanmerking voor een armlift?

Wanneer de huid van de bovenarmen verslapt is door afvallen, zwangerschap of door verlies van elasticiteit komt u mogelijk in aanmerking voor een armlift.