Borstcorrectie Kliniek Veldhoven

1 op de 3 vrouwen is ontevreden over haar borsten


Borsten zijn een belangrijk uiterlijk kenmerk van de vrouw. 1 op de 3 vrouwen is ontevreden over haar borsten. Wanneer u niet tevreden bent over de vorm, volheid en/of positie van uw borsten kunt u een borstcorrectie overwegen.

Voordat u besluit een borstcorrectie te ondergaan doet u er verstandig aan om opzoek te gaan naar een kliniek en plastisch chirurg waarbij u een goed gevoel ervaart. Tijdens een consultgesprek maakt u kennis met de behandelend plastisch chirurg en de consulente waar u uw wensen aan kunt voorleggen en uitgebreid geïnformeerd wordt over de mogelijkheden. De plastisch chirurg stelt een indicatie, waarna een persoonlijk behandelplan wordt opgesteld. Het kan zijn dat u gebaat bent bij een borstvergroting, borstlift of borstverkleining. Na het consult laat u alle informatie rustig bezinken, zodat u een weloverwogen beslissing kunt maken. Indien u kiest voor een behandeling, is het belangrijk om te weten dat u na de behandeling enkele keren op controle komt. Houd hierbij rekening met de reisafstand en begeleiding. Tijdens de controleafspraak beoordelen wij de wondgenezing en verwijderen eventuele drains en hechtingen.

Herstel van een borstcorrectie

Het is ook goed om vooraf te weten hoe het herstel na een borstcorrectie verloopt, zodat u hierop voorbereid bent. Direct na een borstcorrectie is er nog veel vocht aanwezig in het operatiegebied en zes maanden na de operatie zullen de borsten een natuurlijke positie en vorm aannemen. Het gevoel in de borsten wordt steeds beter. Na circa één jaar kunt u genieten van het definitieve eindresultaat.

Bij Kliniek Veldhoven wordt een borstcorrectie altijd uitgevoerd door een plastisch chirurg met jarenlange ervaring en een specialisatie in borstcorrecties.