Haartransplantatie Kliniek Veldhoven

5 factoren voor een geslaagde haartransplantatie


Een natuurlijk ogende haartransplantatie vraagt om een hoge mate van vakmanschap. Het is raadzaam om voor een erkende en ervaren kliniek te kiezen. Eén waar het team uitsluitend 5 dagen in de week haartransplantaties uitvoert, werkt met moderne apparatuur en middels een actuele methode behandelt. Kliniek Veldhoven is zo’n kliniek; een kliniek die een persoonlijke aanpak heeft en maatwerk levert. Dit zijn de 5 factoren voor een geslaagde haartransplantatie.

1. Een natuurlijke haarlijn

Voor een natuurlijk resultaat is het van belang dat de haarlijn precies wordt nagebootst. Een gebied dat vaak vergeten wordt tijdens een haartransplantatie zijn de temple points. Temple points zijn de slapen aan de zijkant van uw hoofd. Deze gebieden worden indien gewenst mee behandeld.

2. De juiste haargroeirichting

Ook belangrijk is dat de grafts op de juiste manier geplaatst worden. Dus zodanig dat ze niet tegen uw bestaande haren in gaan groeien, maar in de juiste richting met de val van het haar. Tijdens de behandeling dient de groeirichting van de haarlijn of de kruin nauwkeurig nagebootst te worden.

3. De haardichtheid

Om voldoende haardichtheid te creëren, dienen er voldoende grafts getransplanteerd te worden. Het aantal grafts is per persoon en haarsituatie verschillend. Een haardichtheid van circa 30 grafts per cm² is het minimale aantal en kan een doorzichtig resultaat geven. Voor een voller resultaat is een grotere intensiteit van grafts beter. Daarom is bij Kliniek Veldhoven ook een hogere haardichtheid te realiseren middels 35 tot en met 55 grafts per cm².

4. Het formaat van de boordiameter

Wanneer de boordiameter niet beschikt over het juiste formaat, kan het zijn dat er maar een deel van de graft wordt gewonnen uit het donorgebied. Een graft dat reeds bestond uit 2, 3 of 4 haren kan met een verkeerde boordiameter teruggebracht worden naar een graft met 1 haar. Kale gebieden kunnen hierdoor niet voldoende dekking krijgen. Kliniek Veldhoven beschikt over een ruim aanbod boortjes met verschillende diameters om de grafts zo optimaal mogelijk te kunnen oogsten.

5. Een gekwalificeerd team van artsen en haartechnicians

Een haartransplantatie is een zeer arbeidsintensieve behandeling die door een team van verpleegkundigen en een arts wordt uitgevoerd. Het team behandelt dag in dag uit enkel haartransplantatie cliënten. Een haartransplantatie is zeer secuur werk, waarbij het haarteam zorgvuldig is samengesteld. De hairtechnicians worden dusdanig opgeleid dat zij alle handelingen uit kunnen voeren.

 

Heb je na het lezen over de 5 factoren voor een geslaagde haartransplantatie nog vragen? En overweegt u een haartransplantatie? Tijdens een consultgesprek informeren wij u graag over de mogelijkheden.