Buikwandcorrectie Kliniek Veldhoven

Alles wat je moet weten over een buikwandcorrectie


In de loop van de jaren verandert je lichaam, zo ook bij de buik. De spieren verslappen waardoor je een ‘hangende’ buik kan krijgen. Een oplossing hiervoor kan een buikwandcorrectie zijn. Maar wat houdt dat precies in? En wanneer kom je hiervoor in aanmerking? Alles wat je moet weten over een buikwandcorrectie:

Wanneer kom je in aanmerking voor een buikwandcorrectie?

Elke gezonde man en vrouw kan in principe een buikwandcorrectie (buikwandplastiek) laten doen. Het is dus een goede oplossing als je huidoverschot en vetophopingen hebt. Let er wel op dat je een BMI onder de 32 hebt. Ook kan je het beste nog even wachten als je een kinderwens hebt. Door de zwangerschap kan de huid weer uitrekken.

Wat moet je BMI zijn voor een buikwandcorrectie?

Een BMI onder de 32 is een belangrijke eis om in aanmerking te komen voor een buikwandcorrectie. Ondanks dat een buikwandcorrectie je een zichtbaar plattere buik geeft, is het geen oplossing voor overgewicht. Het kan namelijk nadelige effecten en risico’s met zich meebrengen bij de operatie. Als je toch de behandeling wil aangaan dan krijg je eerst het advies om af te vallen waardoor het resultaat ook beter wordt.

Is een buikwandcorrectie gevaarlijk?

Ten eerste is het belangrijk dat je wordt behandeld door een gecertificeerde plastische chirurg. De artsen bij Kliniek Veldhoven zijn dan ook gespecialiseerd in hun vak en hebben veel ervaring. Echter is het een grote ingreep waar risico’s aan verbonden zijn. De meest voorkomende complicatie is hematoom, hierbij hoopt bloed onder de huid op waardoor er blauwe plekken ontstaan. Goede nazorg is van belang na de operatie. Denk hierbij aan veel rust.

 

Wat zijn de verschillen tussen de buikwandcorrecties van Kliniek Veldhoven?

Bij Kliniek Veldhoven zijn er verschillende soorten behandelingen voor de buikwand.

  • Mini buikwandcorrectie: de mini buikwandcorrectie is een minder ingrijpende ingreep dan de buikwandcorrectie. Hierbij wordt alleen het gedeelte onder de navel behandelt. Dit is voor mensen die alleen op dat gebied last hebben van een huidoverschot. De operatie vindt plaats onder algehele narcose. Na afloop zijn minder littekens zichtbaar dan bij een totale buikwandcorrectie.
  • Buikwandcorrectie: als de buikwand in zijn geheel is verslapt, dus ook boven de navel, kan worden gekozen voor een totale buikwandcorrectie. Bij deze behandeling wordt het gebied rondom de navel behandeld. Bij een buikwandcorrectie kan meer vet en huidoverschot worden verwijderd, echter laat het wel grotere littekens achter.
  • Fleur de lis buikcorrectie: als de hele buikwand en de flanken verslapt zijn dan kan je de behandeling fleur de lis laten uitvoeren. Bij deze operatie wordt het overtollig weefsel naar boven en beneden getrokken en vanuit de flanken naar het midden. Aan deze behandeling houd je wel littekens over die zichtbaar blijven, ze vervagen echter wel in de loop van de tijd.

Hoe lang is het herstel na een buikwandcorrectie?

We adviseren om 6 weken na de behandeling rustig aan te doen. Na de ingreep kan je tijdelijk suf en misselijk zijn en het behandelde gebied kan pijnlijk aanvoelen. Hoesten, niezen, lachen en persen kunnen tijdelijk voor ongemak zorgen. Na de behandeling zal er een absorberend verband en een buikband rond de buik worden aangebracht. Ook moet je 6 weken lang drukkleding dragen zodat er geen zwellingen ontstaan en de wond mooi kan genezen.

Wat mag je niet doen na een buikwandcorrectie?

Houd er rekening mee dat je 6 weken na je behandeling veel rust moet pakken. Vermijd zwaar en fysiek inspannend werk, sporten, op je buik liggen, een bad nemen of naar de sauna gaan. Ook mag je de eerste 2 weken niet autorijden of fietsen. Een dag na de operatie mag je wel weer douchen. Houd er rekening mee dat je niet te lang en ook niet te warm gaat douchen. Richt de douchstraal niet direct op het behandelde gebied.

Wat zijn de kosten voor een buikwandcorrectie?

Een buikwandcorrectie wordt niet vergoed door de verzekering. De kosten verschillen per persoon, maar om een indicatie te krijgen staan hieronder een aantal prijzen:

  • Mini buikwandcorrectie (inclusief algehele narcose): €2995,-
  • Buikwandcorrectie (inclusief algehele narcose en overnachting): vanaf €5500,-
  • Fleur de lis buikwandcorrectie (inclusief algehele narcose en overnachting): €6995,-

Bij deze kosten kunnen nog overige kosten voor bijvoorbeeld de buikband erbij komen.

Heb je nog vragen na het lezen van deze blog over alles wat je moet weten over een buikwandcorrectie? Neem contact met ons.