Buikwandcorrectie bij Kliniek Veldhoven

Buikwandcorrectie: de behandeling tegen overtollig huid


Voor sommige mensen is overtollig huid bij de buik een onzekerheid. Dit kan ontstaan door ouder worden, een periode van afvallen of na een bevalling. Ervaar je last van overtollig huid? Dan kan een buikwandcorrectie een goede oplossing zijn. Hoe werkt een buikwandcorrectie?

Buikwandcorrectie

Bij een buikwandcorrectie wordt overtollig huid en eventueel ook vet verwijderd door middel van een operatie onder algehele narcose. De operatie gebeurt onder narcose die voorafgaand van de ingreep wordt toegediend. De plastisch chirurg begint de operatie door een snee te maken boven de schaamheuvel. Hier wordt de huid losgemaakt van de buikwand. Ook de navel wordt losgemaakt van de buikwand, deze blijft wel vast aan de spier die eronder ligt. Als het nodig is worden die spieren aangespannen door de plastisch chirurg. Daarna wordt de overtollige huid verwijderd en wordt de wond gehecht. Deze operatie duurt ongeveer 2 uur. Bij een totale buikwandcorrectie overnacht je in de kliniek.

Na de buikwandcorrectie

Na de operatie wordt er direct verband en een buikband aangebracht. Het is belangrijk om na de operatie genoeg rust te nemen. Houdt dat in gedachte tot minimaal 6 weken na de behandeling. Dit betekent dat je niet mag sporten en andere zware inspanningen mag verrichten. De eerste 2 weken is autorijden en fietsen niet toegestaan. Zo mag je niet sporten en zware inspanningen verrichten. De eerste 4 weken mag de wond niet in contact komen met zonlicht of de zonnebank.

Ook moet je voor 6 weken drukkleding dragen zodat er geen zwellingen ontstaat en de wond zo mooi mogelijk kan genezen.

Verschillende soorten buikcorrecties

Naast een totale buikwandcorrectie zijn er ook 2 andere buikwand behandelingen bij Kliniek Veldhoven. Een mini buikwandcorrectie en de fleur de lis buikcorrectie. De mini buikwandcorrectie is voor mensen die alleen onder de navel last hebben van overtollige huid. In tegenstelling tot de totale ingreep wordt de navel bij een mini buikwandcorrectie niet verplaatst. Aangezien deze operatie minder ingrijpend is blijven er minder littekens achter. (Meer weten over een mini buikwandcorrectie? Lees ook het artikel ‘Een (mini) buikwandcorrectie’).

De fleur de lis buikcorrectie is een operatie die wordt toegepast als de gehele buikwand en de flanken verslapt zijn. De plastisch chirurg maakt de huid van de schaamheuvel tot aan de ribbenboog los. De navel wordt ook losgemaakt maar blijft aan de onderkant vast zitten aan de spieren. De huid wordt strakgetrokken en er wordt een gaatje gemaakt om de navel weer naar buiten te laten komen. In totaal duurt deze operatie ook ongeveer 2 uur en het wordt gedaan onder narcose.

Mommy makeover

Een mommy makeover gebeurt vaak na een zwangerschap. Een zwangerschap en de bevalling hebben impact op een lichaam. Daarom kan het lichaam ook veranderen na de bevalling. De huid van de buik kan verslappen en de borsten kunnen meer gaan hangen. Bij een mommy makeover wordt daar aandacht aan besteed. Deze behandeling bestaat uit verschillende behandelingen die in een keer worden uitgevoerd. Bij deze makeover wordt er een mini buikwandcorrectie en een borstcorrectie uitgevoerd.

Kosten van een buikcorrectie en een mommy makeover

De kosten zijn voor iedereen verschillend. Daarom zijn dit richtprijzen, deze kunnen afwijken. De prijzen van een buikcorrectie beginnen vanaf €2995,-. Denk hierbij aan een mini buikwandcorrectie. Een totale buikwandcorrectie is vanaf €5500,-. Voor een mommy makeover begint de prijs vanaf €5995,-. Let op dat dit alleen de kosten zijn van een behandeling. Overige kosten zoals een buikband komen daar nog bij.

Tijdens het consult wordt er samen gekeken naar de verschillende behandelingen en mogelijkheden.