Huidverzorging Kliniek Veldhoven

Chemische peeling: een oppepper voor de huid!


Laat uw huid stralen in 2019! Een chemische peeling activeert tot een versnelde aanmaak van nieuwe huidcellen, waardoor uw huid weer gaat stralen. Het kan uitkomst bieden bij huidveranderingen ten gevolge van veroudering van de huid en door zonschade. Een chemische peeling: een oppepper voor de huid!

Chemische peeling

De chemische peeling kan op verschillen manieren worden aangebracht op de huid, hierbij is de sterkte van de behandeling afhankelijk van het gewenste resultaat. De diepte van de peeling is afhankelijk van de behandelindicatie. Het aanbrengen van de peeling zorgt ervoor dat de bovenste huidlagen afschilferen waardoor er een nieuwe vaak gladdere huid kan
terugkomen. De chemische peeling activeert een chemische proces waarmee acné, pigment, littekens en tekenen van huidveroudering behandeld kunnen worden. Echter biedt een chemische peeling geen uitkomst bij diepe rimpels en plooien.

Hersteltijd chemische peeling

Een sterke peeling heeft een langere hersteltijd dan een milde peeling. Bij beide behandelingen is het belangrijk dat u voor en na de behandeling uw huid goed beschermd tegen zonlicht met een zonnebrandcrème SPF 30/50. Teven kan de huid na de behandeling rood kleuren, droog aanvoelen en geïrriteerd zijn. 4 tot 7 dagen na het aanbrengen van een chemische peeling ontwikkeld het behandelde gebied een nieuwe huid.

Staat een chemische peeling gelijk aan het gebruik van een scrub?

Met een scrub schuurt men dode huidcellen van de huid af, waardoor de huid enkel oppervlakkig kan worden behandeld. Daarentegen werkt een chemische peeling in de dieper gelegen huidlagen en zorgen de zuren ervoor dat de dode huidcellen van de huid af weken en voor de aanmaak van collageen elastine.

De huidspecialisten van Kliniek Veldhoven werken met de producten van Dermaquest, afhankelijk van uw persoonlijke situatie bepalen zij of een milde of sterke peeling bij u wordt aangebracht. Om de huid goed voor te bereiden op de behandelingen, starten zij het behandeltraject altijd met een milde peeling.

Heeft uw huid een oppepper nodig of heeft u last van specifieke problemen zoals acné, pigmentvlekken of huidveroudering? Dan is een chemische peeling uitermate geschikt voor u!