Figuurcorrectie door middel van lipofilling

Correctie door middel van lichaamseigen vetweefsel: Lipofilling


Correctie door middel van lichaamseigen vetweefsel: Lipofilling. Het is zeer geschikt voor het opvullen van diepere lijnen. De meest voorkomende behandelgebieden zijn de marionetlijnen en de neus-lippenplooi. Ook is de behandeling uitermate geschikt voor een ingevallen gezicht na gewichtsverlies en deukjes in het gezicht.

Tijdens een lipofilling behandeling gebruikt de plastisch chirurg uw lichaamseigen vet om het volume in het gezicht te corrigeren. Door het eigen vetweefsel te gebruiken, is de kans op allergieën gering. Lipofilling van het gezicht vindt plaats onder plaatselijke verdoving. Mocht u het prettig vinden om de behandeling plaats te laten vinden onder algehele narcose? Dan kunt u dit bespreekbaar maken tijdens het consult.

Een lipofilling behandeling bestaat uit twee fasen: liposuctie en lipofilling. Bij liposuctie verwijdert de plastisch chirurg door middel van een dunne canule vetweefsel uit de benen, heupen, onderrug of buik. Hier is meestal voldoende vetweefsel aanwezig om het volumetekort in het gezicht op te vullen. Zodra er voldoende vetweefsel is gewonnen, wordt het vetweefsel gefilterd en vervolgens aangebracht in het gezicht. Deze vetoverdracht wordt lipofilling genoemd.

Borstvergroting met eigen vet

Lipofilling is niet alleen geschikt voor het gezicht, maar wordt tevens toegepast op andere gebieden van het lichaam waar het volume is afgenomen. Vaak wordt bij een borstvergroting gebruik gemaakt van implantaten. Echter is een subtiele vergroting van de borsten ook mogelijk met lipofilling. Vrouwen verliezen vaak het volume in de borsten wanneer zij kinderen hebben gehad of na (veel) gewichtsverlies. Bij lipofilling van de borsten wordt er meestal vetweefsel weggenomen uit de benen en/of heupen en vervolgens vetcellen getransplanteerd naar de borsten. Tijdens het winnen en aanbrengen van het vetweefsel wordt gebruik gemaakt van een dunne canule, waardoor de behandeling geen groot litteken achter laat maar kleine incisies. Lipofilling van de borsten vindt plaats in een dagbehandeling onder algehele narcose.

Lipofilling van de billen

Gewichtsverlies kan het volume in de billen flink laten afnemen, waardoor men ontevreden kan zijn over de vorm van de billen. Om de billen te voorzien van meer volume en stevigheid past men lipofilling toe. Deze behandeling vindt plaats onder algehele narcose. U mag enkele uren na de operatie weer naar huis om te herstellen van de ingreep.

Na de behandeling blijft 60 tot 80 procent van het getransplanteerde vet permanent zitten. De overig getransplanteerde vetcellen worden door het lichaam afgebroken. Vandaar dat men voor een optimaal resultaat rekening dient te houden met één of meerdere behandelingen. Het resultaat van lipofilling is echter direct na de behandeling zichtbaar. Daarentegen kan het behandelde gebied nog wat opgezwollen zijn, blauwe plekken vertonen en beurs aanvoelen.

Bij Kliniek Veldhoven wordt u behandeld door een plastisch chirurg die gespecialiseerd is in liposuctie en lipofilling. Tevens is deze plastisch chirurg lid van de NVPC.