Buikwandcorrectie Kliniek Veldhoven

Een (mini) buikwandcorrectie


Verslapte huid rondom de buik kan voor het nodige ongemak zorgen. Dit komt vaak voor, met name wanneer gewichtsverlies erg snel plaatsvindt, na veroudering en door een of meerdere zwangerschappen. Verslapping van de huid kan optreden onder de navel, indien dit het geval is kan een mini buikwandcorrectie een oplossing bieden. Mocht de huid verslapt zijn tot boven de navel dan kunt u in aanmerking komen voor een buikwandcorrectie. Een (mini) buikwandcorrectie is geen oplossing tegen overgewicht. Zo wordt de behandeling alleen uitgevoerd bij cliënten met een BMI onder de 30.

Mini buikwandcorrectie

Tijdens een mini buikwandcorrectie wordt er een horizontale incisie gemaakt in de onderbuik net onder de bikinilijn. Via deze incisie wordt overtollige huid verwijderd en de huid van de bikinilijn tot aan de navel strakgetrokken.

Buikwandcorrectie

Tijdens een buikwandcorrectie wordt het te behandelen gebied niet beperkt tot de navel zoals bij de mini buikwandcorrectie, waardoor er meer huidoverschot en vet kan worden verwijderd. Indien nodig spant de plastisch chirurg de rechte buikspier onder de navel. De navel blijft vastzitten aan de onderliggende spierlaag maar wordt wel losgemaakt van de buikhuid. De littekens bevinden zich rondom de navel en één horizontaal litteken van heup tot heup.

Na de operatie dient men ter observatie twee nachten te blijven overnachten. Tijdens deze dagen kan men een suf en misselijk gevoel ervaren. Niezen, lachen, persen en hoesten kan tevens voor ongemak zorgen tijdens de eerste dagen.

Heeft u een kinderwens?

Mocht u een kinderwens hebben dan adviseren wij u te wachten met de ingreep. Het resultaat van een buikwandcorrectie kan verloren gaan, doordat de spieren in de buikwand tijdens een zwangerschap opnieuw worden uitgerekt.