Haartransplantatie Kliniek Veldhoven

Heb ik een goed donorgebied voor een haartransplantatie?


Een haartransplantatie kan uitkomst bieden wanneer kaalheid gelokaliseerd optreedt. Veel mensen vragen zich dan af: Heb ik een goed donorgebied voor een haartransplantatie? Het resultaat van een haartransplantatie hangt sterk af van het donorgebied. Tijdens een consultgesprek beoordeelt één van onze specialisten nauwkeurig het donorgebied, waarbij zij kijken of de mogelijkheden overeenstemmen met de wensen. Om u voorafgaand aan uw consultgesprek te informeren, leest u hier waaraan een donorgebied moet voldoen om tot een geslaagde haartransplantatie te komen. Zo weet u waar onze specialisten op letten, en of uw donorgebied geschikt is voor een haartransplantatie.

Wat is een donorgebied?

Met het donorgebied wordt het gedeelte aan de achterzijde van uw hoofd bedoeld. Dit is het gedeelte waaruit de gezonde haren gewonnen worden. Of beter gezegd: de grafts. Dit zijn de haarzakjes waar de haren in gevestigd zijn. Een graft kan één tot drie, of zelfs nog meer haren bevatten. Hoe meer haren er in een graft zitten, hoe beter dat is voor de transplantatie. De gewonnen haren uit het donorgebied gaan na een aantal maanden weer groeien, in het ontvangstgebied. De grafts beschikken over de genetische eigenschap van de haarkrans die niet verloren gaan. Hierdoor vallen de getransplanteerde haren niet meer uit, zodra deze zijn doorgekomen.

Het belang van de grafts

Voor een mooi, natuurlijk resultaat is de haardichtheid erg belangrijk. Een te lage haardichtheid kan ervoor zorgen dat kale of dunne plekken zichtbaar blijven en daarom het resultaat niet optimaal is. Een essentiële factor voor een goed donorgebied is de aanwezigheid van voldoende grafts. Gemiddeld zijn er 5000 tot 7000 grafts beschikbaar in het donorgebied. Er dient tijdens een haartransplantatie altijd rekening gehouden te worden met het toekomstperspectief,. Daarom wordt er bij een goede haarkliniek niet in een keer alle grafts getransplanteerd. Gemiddeld kunnen er bij Kliniek Veldhoven circa 1750 grafts per dag worden getransplanteerd, en 3250 grafts over twee dagen. Echter is het donorgebied per persoon verschillend en dus ook het maximale aantal te transplanteren grafts.

De beste kansen met dik haar

Een donorgebied dat beschikt over dikke, stugge haren heeft doorgaans een groot voordeel tijdens een haartransplantatie. Dikke haren bevatten vaak meerdere haren per graft, het bedekt de kale plekken beter en de kwaliteit van de haarwortel is meestal aanzienlijk hoger dan bij fijne, dunne haren. Heeft u echter haar met heel veel krullen of kroes? Dan wordt een haartransplantatie complexer.

Behoud uw een natuurlijke haarlijn

Een succesvolle haartransplantatie is afhankelijk van allerlei factoren. Behalve het in bezit zijn van een goed donorgebied moet ook de uitvoering van de behandeling voldoen aan een hoge kwaliteit. Kiest u voor Kliniek Veldhoven, dan kunt u rekenen op een ruime expertise en aandacht voor uw persoonlijke situatie. Onze specialisten met jarenlange ervaring, behandelen vijf dagen in de week enkel haartransplantatie cliënten. Zij zorgen ervoor dat uw natuurlijke vorm van de haarlijn wordt nagebootst. Ook wordt de haargroeirichting in bijvoorbeeld een kruin, zo natuurlijk mogelijk wordt nagemaakt.

De FUE-methode: dit is waarom

De specialisten van Kliniek Veldhoven voeren enkel de FUE-methode uit. Bij deze techniek ontstaat er geen groot litteken, zoals bij FUT-methode. Tijdens de behandeling gaat ons specialistisch team uiterst voorzichtig te werk. Zo worden de grafts met een klein boortje uit het donorgebied geoogst. Gezien iedere haarsituatie anders is, bepalen zij tijdens de behandeling de geschikte maat van het boortje. De maat wordt bepaald aan de hand van de dikte van de grafts en de hoeveelheid weefsel om de grafts.

Vraagt u zich af: heb ik een goed donorgebied voor een haartransplantatie? Wilt u meer weten over FUE-haartransplantaties en wat de behandeling voor u zou kunnen betekenen? Onze specialisten informeren u graag over de mogelijkheden tijdens een consultgesprek.