De prijs en kwaliteit van spierverslapper behandelingen

Grote verschillen in prijs en kwaliteit spierverslapper behandelingen


Als je lacht, nadenkt of ingespannen naar iemand luistert kunnen mimiekrimpels ontstaan. Met het ouder worden blijven deze rimpels zichtbaar, ook als u niet lacht of fronst. Met injectables kunt u deze rimpels verzachten of zelfs helemaal laten verdwijnen. De spierverslapper wordt rechtstreeks in de spier gespoten en het effect is na een paar dagen zichtbaar, na een week optimaal. Na vier tot vijf maanden is het uitgewerkt. De prijs en kwaliteit van spierverslapper behandelingen variëren sterk per land (in Nederland of België), per kliniek of arts. Ook de concentratie van de spierverslapper in de toegediende vloeistof kan minder sterk zijn waardoor de spierverslapper sneller is uitgewerkt.
Met spierverslapper worden de rimpels op het voorhoofd, de fronsrimpels en kraaienpootjes aangepakt. De prijs van de behandeling wordt berekend aan de hand van het aantal te behandelen gebieden. Kraaienpootjes, de fronsrimpel(s) tussen de ogen en rimpels op het voorhoofd worden vaak als 3 afzonderlijke te behandelen regio’s gezien.

Nederland of België?
Sinds het begin van 2008 reizen mensen voor goedkope spierverslapper-behandelingen naar België. Per 1 januari 2008 is de BTW-vrijstelling voor medische diensten gewijzigd. Als de behandeling geen gezondheidskundige verzorging van de mens ten doel heeft maar uitsluitend een cosmetisch doel dan komt er op de behandelprijzen van sommige behandelaars nog eens 19% BTW. Bekijk bij het vergelijken van prijzen dus goed of het om prijzen exclusief of inclusief BTW gaat.

Minder geconcentreerd
Robert Schoemacher, cosmetisch arts en mededirecteur van Medisch Centrum Scheveningen, is van mening dat er door veel Belgische collega’s de hand gelicht wordt met de voorschriften van de fabrikanten van botuline-filler ( Spierverslapper en Dysport ). Schoemacher: “De botuline-filler wordt aangeleverd als een blokje poeder, waaraan de behandelende arts zelf een voorgeschreven hoeveelheid fysiologisch zout-oplossing dient toe te voegen. Als je echter een veel grotere hoeveelheid zoutoplossing toevoegt heb je ook veel meer botuline-filler. Weliswaar werkt dit veel minder sterk, waardoor het veel sneller is uitgewerkt, maar je kunt de prijs daardoor sterk drukken. Artsen, die op deze manier te werk gaan, profiteren van de onwetendheid van de consument, die denkt dat de botuline-filler als kant en klare vloeistof geleverd wordt.”

Verzakte wenkbrauwen
Volgens Schoemacher is een veel serieuzer probleem dat er tegenwoordig ook mensen behandeld worden met zogenaamde “Chinese spierverslapper”. In Europa en de Verenigde Staten zijn er maar twee fabrikanten ( Ipsen en Allergan ), die botuline-filler van hoogwaardige kwaliteit leveren. Uit het Verre Oosten komt nu echter een variant, die veel goedkoper is, maar die ook veel ongewenste bijwerkingen geeft. Door diffusie gaat het in het gezicht makkelijker naar plaatsen, waar het niet gewenst is, met asymmetrieen, verzakte wenkbrauwen en verslapte mondhoeken tot gevolg.

Conclusie: kijk niet alleen naar de prijs( inclusief of exclusief BTW) van de spierverslapper-behandeling, maar zorg dat je ook zeker weet dat de kwaliteit en de concentratie van de spierverslapper in orde is.