Haartransplantatie Kliniek Veldhoven

Haartransplantatie is een boost voor het zelfvertrouwen


De verandering van het uiterlijk door haarverlies kan erg ingrijpend zijn. Veel mannen en vrouwen met dun behaarde of kale plekken dromen van een vollere haardos. Een haartransplantatie is een boost voor het zelfvertrouwen. Het biedt een permanente oplossing tegen kaalheid, waardoor er weer met tevredenheid in de spiegel naar het haar kan worden gekeken.

Behandeling haartransplantatie

De haartransplantatie wordt uitgevoerd door een plastisch chirurg en een medisch haartransplantatie team. De plastische chirurg begint de behandeling met het verdoven van het donorgebied. Vervolgens worden de grafts met een klein manueel boortje door een hair technician, onder leiding van een plastisch chirurg, uit het donorgebied gewonnen. Na het uitnemen van de grafts worden deze gesorteerd op 1, 2 of meerdere haren. Als het gewenste aantal haren is gewonnen verdooft de plastisch chirurg het ontvangstgebied. Vervolgens worden er kleine incisies (gaatjes) gemaakt in het te behandelen gebied. In deze incisies plaatst de hair technician de grafts in de juiste richting. De gaatjes zijn zo minuscuul dat er geen hechtingen nodig zijn. De wondjes die achterblijven zijn normaliter binnen 7 tot 10 dagen volledig genezen. De korstjes en de roodheid zijn nog 10 á 12 dagen zichtbaar.

Aantal crafts

Een haartransplantatie is een zeer arbeidsintensieve behandeling en neemt veel tijd in beslag. Het is mogelijk dat de behandeling over twee of meerdere dagen verspreid wordt. Dit is afhankelijk van het aantal grafts die worden getransplanteerd.

Na de behandeling haartransplantatie

Circa 1 tot 3 weken na de behandeling vallen de getransplanteerde haren uit. Dit is een heel normaal proces. De getransplanteerde haren behouden de genetische eigenschap van het donorgebied. Binnen 3 tot 4 maanden zal de haargroei zich weer herstellen. Echter is het volledige eindresultaat pas na 12 tot 14 maanden zichtbaar, in de tussenliggende maanden is de vooruitgang wel goed zichtbaar.

Wilt u weten of een haartransplantatie iets voor u is? Neem contact met ons op en bespreek uw wensen en verwachtingen met één van onze specialisten.