Haartransplantatie Kliniek Veldhoven

Haartransplantatie, voor welke methode moet ik kiezen?


Een mooie, volle bos haar. Helaas is het niet iedereen gegund. Kaalheid kan optreden aan de voorkant, in het midden en/of aan de achterkant van het hoofd. In veel gevallen kan een transplantatie van de haren een passende en blijvende oplossing bieden. Tijdens een haartransplantatie worden grafts (haarzakjes) geoogst uit het donorgebied en getransplanteerd naar het ontvangstgebied waar de kaalheid optreedt. Haartransplantatie, voor welke methode moet ik kiezen?

Een haartransplantatie kan middels de FUE en FUT-methode worden uitgevoerd. Bij beide methodes worden er grafts gewonnen uit het donorgebied, maar de wijze waarop dit gebeurd verschilt. Bij de FUT-methode wordt een strook hoofdhuid chirurgisch verwijderd, waardoor er een groot litteken ontstaat. Voor Kliniek Veldhoven is dit ook de reden om een FUT-behandeling niet uit te voeren.

Bij de FUE-methode wordt er geen strook hoofdhuid verwijderd maar worden de grafts handmatig één voor één gewonnen uit het donorgebied. Hierdoor ontstaat er geen groot litteken maar enkel kleine gaatjes door het verwijderen van de grafts. Na het oogsten van de grafts sorteert het haarteam de grafts op basis van het aantal haartjes. Een graft kan uit een, twee, drie of meerdere haartjes bestaan. Vervolgens worden er kleine gaatjes in het ontvangstgebied gemaakt, waarna de haartjes getransplanteerd worden.
De FUE-methode

fue haartransplantatie

Wist u dat…
– Er bij FUE-haartransplantatie geen hechtingen bij te pas komen?
– De haren in het donorgebied de genetische eigenschap hebben om niet uit te vallen?
– Het resultaat van een haartransplantatie blijvend is?
– Kliniek Veldhoven enkel de FUE-techniek toepast?