Haartransplantatie Kliniek Veldhoven

Haartransplantatie


Iedere dag verliezen mensen haren die weer opnieuw aangroeien. Bij sommige mensen groeit er echter te weinig haren bij of groeien er helemaal geen nieuwe haren terug. Met als gevolg een steeds dunner wordende haardos en/of inhammen. Misschien bent u ook één van deze mensen. U hoeft dan niet meer met kale plekken rond te lopen.

Haartransplantatietechnieken
Een haartransplantatie is de enige succesvolle manier om de kalende hoofdhuid op natuurlijke wijze weer van haren te voorzien. Uw eigen haar wordt dan getransplanteerd naar de kale plek. Er zijn verschillende haartransplantatietechnieken: FUE techniek en FUT techniek. Het grootste verschil tussen deze twee technieken is dat bij FUT techniek een litteken achterblijft en bij FUE techniek niets wordt weggesneden. Kliniek Veldhoven kiest er daarom voor alleen nog voor de FUE haartransplantatie.

FUE techniek
Bij een haartransplantatie met FUE techniek transplanteert men de haarwortels één voor één met een speciale naald uit de achterzijde van het hoofd. Doordat alleen de haarwortels worden verwijderd, zal het achterhoofd herstellen zonder een litteken achter te laten. Het resultaat met FUE methode is zeer natuurlijk.

Natuurlijke haarlijn
Voor een natuurlijk resultaat moet ook de haardichtheid optimaal overeenstemmen met het gezicht en de haargrens. Een goede haarchirurg houdt rekening met een natuurlijke haarlijn. Daarnaast hebben cliënten vaak de neiging een te lage haarlijn te willen. Het is erg belangrijk om een haarlijn te creëren die zowel op jongere als oudere leeftijd adequaat is. Een ouder persoon met een te lage haarlijn oogt niet natuurlijk.

Het resultaat
De echte haargroei begint drie tot vijf maanden na de operatie. Schrik niet! Voor die tijd kunnen de getransplanteerde haren uitvallen. Dit gebeurt vaak na het loskomen van de wondkorstjes. Pas na ca. 12 t/m 14 maanden kan het eindresultaat definitief beoordeeld worden. Het eindresultaat is blijvend.