Informatie Over Klinieken

Informatie over klinieken


De rol van reguliere ziekenhuizen wordt meer en meer overgenomen door zelfstandige klinieken; ze bieden immers specialistische zorg, een snelle behandeling en een hoge kwaliteit, hetgeen precies is wat de moderne consument wil. Reeds in 2012 zullen meer dan één miljoen patiënten zich melden bij een zelfstandige kliniek, een groei ten opzichte van 2010 van ruim 350.000 personen. De verwachting is dat de groei door zal zetten en dat zich dat zal vertalen in meer zelfstandige efficiënt, klantvriendelijke en hoogwaardige speciale zelfstandige klinieken, die een hoge medische zorg bieden. Tegelijkertijd zal er door de reguliere ziekenhuizen terrein worden prijs gegeven.

Patiënt waardering
Volgens een voorzichtige prognose zal in 2015 ruim 1,5 miljoen mensen een zelfstandige kliniek bezoeken. Deze groei kan aan meerdere oorzaken worden toe geschreven, een daarvan en een heel belangrijke is dat zelfstandige klinieken zonder uitzondering een hoog cijfer scoren in het tevredenheid onderzoek onder 8000 patiënten van ZKN (Zelfstandige Klinieken Nederland) klinieken, namelijk een dikke 8! Ook de deskundigheid van de arts scoort dit cijfer, ter info vermelden wij dat de reguliere ziekenhuizen een 7.4 scoren. Patiënten zijn heden ten dage veel mondiger en steeds kritischer, ze gaan zelf bewust op zoek naar de plek waar ze de beste zorg denken te krijgen; een grote rol speelt hierbij uiteraard de kwaliteit, maar ook de wachttijd telt zwaar mee. In een kliniek kan iemand meestal direct terecht, en dat telt, ook is de persoonlijke en klantvriendelijke behandeling belangrijk.

ZKN keurmerk: hoge kwaliteit, korte wachttijd
Er zijn ruim 200 privé klinieken of zelfstandige klinieken in Nederland, meer dan de helft is lid en heeft het keurmerk van ZKN Nederland; het ZKN-keurmerk is landelijk erkend en gecertificeerd, de keuring geschied door KIWA, een onafhankelijk professionele certificeringsinstelling. Voor u als cliënt betekent het keurmerk dat de zelfstandige kliniek u een snelle behandeling, een hoge medische kwaliteit, een persoonlijke benadering, goede nazorg en informatie garandeert.