Dijbeenlift Kliniek Veldhoven

Laat uw dijbenen u in het dagelijkse leven niet hinderen


Het lichaam kan haar strakke contouren verliezen naarmate men ouder wordt. Tevens kan er huidverslapping optreden indien men in een korte periode veel lichaamsgewicht is verloren. De slapheid van de huid rondom de bovenbenen kan hinderlijk zijn tijdens de dagelijkse bezigheden. Laat uw dijbenen u in het dagelijkse leven niet hinderen! Helaas biedt intensief sporten meestal onvoldoende resultaat. In deze gevallen kan een dijbeenlift een passende oplossing bieden.

Tijdens een dijbeenlift worden de bovenbenen gelift en het onderhuids vetweefsel zorgvuldig verwijderd. Een dijbeenlift kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Welke techniek gebruikt wordt is afhankelijk van de persoonlijke situatie en welk deel van het been gelift wordt. Een dijbeenlift wordt altijd uitgevoerd onder algehele narcose.

Dijbeenlift aan de binnenkant en voorzijde van de dijbenen

Bij deze methode bevindt de incisie zich in de lies. Een groot voordeel van deze methode is dat het litteken zich enkel bevindt in de liesplooi. Echter biedt deze methode een geringe mogelijkheid aan correctie.

Dijbeenlift rondom de bovenbenen

De plastisch chirurg maakt een horizontale incisie aan de binnenkant van de dijbenen, via deze incisie wordt het huidoverschot verwijderd. Indien er vetoverschot aanwezig is, kan dit verwijderd worden door middel van liposuctie.

Volledige lift van de bovenbenen

De behandeling wordt gestart met het maken van een hockeystick-vormige incisie. De eerste incisie bevindt zich in de liesplooi gevolgd door een incisie die horizontaal loopt aan de binnenzijde van de dijbenen. De lengte van de incisie is verschillend per persoon, deze kan doorlopen tot aan de knieën. Via deze incisie wordt het huidoverschot en het vetweefsel zorgvuldig verwijderd. Om een gewenst resultaat te kunnen bereiken wordt er vaak voorafgaand of na de behandeling liposuctie toegepast voor het verwijderen van vetoverschot.

Het is mogelijk dat aan het einde van de behandeling drains worden aangebracht, die zorgen voor de afvoer van het wondvocht. Deze worden enkele dagen na de operatie verwijderd. Enkele maanden na de operatie zullen uw dijbenen strakker zijn.

Denkt u na over een dijbeenlift? Vraag vrijblijvend een consult aan met een van onze specialisten.