Laserontharen Kliniek Veldhoven

Laser ontharen in de zomerperiode, kan dat?


Ja, laser ontharen in de zomerperiode is mogelijk! Het is belangrijk om het te behandelen gebied (afhankelijk van de te gebruiken laser) gedurende 1 of 4 weken voor én na de behandeling niet bloot te stellen aan de zon of zonnebank. Door de huid te beschermen middels kleding kan het behandeltraject in de zomerperiode voortzetten. Dit heeft als bijkomend voordeel dat de haren, door het aanhouden van een frequent behandelinterval, in staat zijn om gedurende het behandeltraject synchroon te lopen aan de laserbehandeling. Hierdoor kunnen de haren effectiever gelaserd worden. Wanneer dit afwijkt kan dit leiden tot een minder goed resultaat of meer behandelingen.

Daarnaast komen behandelzones als de oksels en bikinilijn niet direct in contact met zon- en zonnebanklicht en hoeft u het lasertraject in de zomer niet te stil te zetten. Indien de huid wel is blootgesteld aan zonlicht dan neemt deze tijdens een laserbehandeling te veel energie op wat kan zorgen voor pigmentverschuivingen. Dit betekent dat een zongebruinde huid niet kan worden behandeld.

Wil je meer weten over laser ontharen in de zomerperiode? Of heb je andere vragen? Vraag vrijblijvend een consult aan met een van onze huistherapeuten.