Borstcorrectie Kliniek Veldhoven

Last van hangborsten?


Een zwangerschap, gewichtsverlies of huidveroudering kunnen ervoor zorgen dat de stevigheid en het volume van de borsten afnemen. Heeft u last van hangborsten? Een borstlift herstelt de borstvorm en de stevigheid. Is er ook meer volume gewenst dan kan een borstvergroting uitkomst bieden.

Indicatie voor een borstlift

Tijdens het consultgesprek voor een borstcorrectie worden uw borsten uitvoerig opgemeten, zodat de plastisch chirurg een duidelijke indicatie kan stellen. Tijdens de meting voert de plastisch chirurg een driehoeksmeting uit van het halskeelkuitje naar de tepels. In de meest ideale situatie is de driehoek gelijkzijdig met een lengte van 21 centimeter en is een borstlift overbodig. Als de lijnen langer zijn dan 21 cm kan u in aanmerking komen voor een borstlift.

De behandeling

Tijdens een borstlift maakt de plastisch chirurg een incisie rondom het tepelhof naar de borstplooi en in de borstplooi (ankervormige incisie). Vervolgens wordt het huidoverschot zorgvuldig verwijderd, waarna de tepel en tepelhof losgemaakt worden van de huid. De tepel verplaatst de plastisch chirurg naar een hogere positie op de borst. Het resultaat van een borstlift is blijvend, de natuurlijke veroudering van de huid daarentegen uiteraard niet. Desgewenst kunt u naast een borstlift kiezen voor een borstvergroting.

Meer weten over een borstlift?

mommy makeover

Mommy makeover

Een mommy makeover is een combinatiebehandeling voor vrouwen die naast een borstlift of -vergroting ook een correctie van de verslapte buik willen. Door deze behandelingen tegelijkertijd uit te voeren, is er sprake van één herstelperiode.

Het huidoverschot in de buik is vaak gelokaliseerd onder de navel. Tijdens een mommy makeover verwijdert de plastisch chirurg het huidoverschot in de onderbuik, waarbij de rekking van de spieren onveranderd blijft. De incisie komt onder de bikinilijn, zodat het litteken zoveel mogelijk binnen uw bikinibroek valt.

mommy makeover

Kinderwens

Indien u een kinderwens heeft, is het verstandig deze eerst te vervullen voordat u een mommy makeover laat uitvoeren. Tijdens een zwangerschap rekt de huid opnieuw op, waardoor het resultaat van de behandeling verloren kan gaan.

Meer weten over de mommy makeover?