Mooi Lichaam Kliniek Veldhoven

Liposuctie als methode voor gewichtsverlies?


Mooie, volle borsten en billen wenst bijna iedereen. Toch hebben extra pondjes vaak de neiging om zich op minder gewenste plekjes te vestigen, zoals de bovenbenen, flanken en onderbuik. Liposuctie als methode voor gewichtsverlies? Nee dat niet! Indien een gezonde levensstijl en voldoende beweging niet de contouren van uw lichaam beter in verhouding brengen, kan een liposuctie behandeling uitkomst bieden.

Liposuctie

Tijdens de behandeling verwijdert de plastisch chirurg onderhuids vetweefsel. Voorafgaand aan de behandeling wordt het te behandelen gebied plaatselijk verdoofd, waarna een kleine incisie wordt gemaakt in het operatiegebied. Via deze incisie brengt de plastisch chirurg een dunne canule in die het vetweefsel vervolgens opzuigt. Als het gewenste aantal vetcellen is weggehaald, wordt de incisie zorgvuldig gehecht. De incisies zijn zo klein dat de behandeling vrijwel geen zichtbare littekens achterlaat.

Behandeling liposuctie

Direct na de behandeling kan er al resultaat zichtbaar, maar is het lichaam nog niet volledig hersteld. Er kunnen blauwe plekken en zwelling ontstaan die meestal van tijdelijke aard zijn. Om het genezingsproces te bevorderen draagt u gedurende een aantal weken drukkleding. Het eindresultaat van de behandeling is 6 tot 9 maanden na de operatie volledig zichtbaar.

Heeft u last van plaatselijke vetophopingen en wilt u de contouren van uw lichaam beter in verhouding brengen? Tijdens een consultgesprek informeert één van onze plastisch chirurgen u graag over de mogelijkheden van een liposuctie behandeling.