lymfedrainage Kliniek Veldhoven

Wat te doen met een plaatselijke vochtophoping? Lymfedrainage!


Plaatselijke vochtophoping kan door verschillende oorzaken ontstaan namelijk: na een operatie, bij een kneuzing of na een ongeval. Wat te doen met een plaatselijke vochtophoping? Lymfedrainage! Indien u last heeft van plaatselijke vochtophoping kunt u kiezen voor een lymfedrainage behandeling. Lymfedrainage is een massagetechniek die de lymfevaten stimuleert, zodat het vocht (de afvalstoffen) sneller kan worden afgevoerd. Het zorgt ervoor dat zwelling sneller verminderd, wat het helingsproces bevorderd.

Ben ik geholpen met één behandeling en wat kan ik zelf doen tegen vochtophoping?
Om het gewenste resultaat te kunnen behalen zal de massagetechniek meerdere keren gedurende een langere periode herhaald moeten worden. Doordat het lymfestelsel tijdelijk minder actief is, is het belangrijk dat u veel water drinkt na de behandeling, dit zorgt ervoor dat de afvalstoffen en het vocht beter afgevoerd kunnen worden. Verder zal de toiletgang na de behandeling tijdelijk kunnen toenemen.

Echter kunt u thuis al maatregelingen nemen om het vocht af te laten nemen. Het is belangrijk om te weten dat lymfevocht toeneemt wanneer de zwaartekracht tegenwerkt. Indien dit het geval is kunt u het beste het gebied waar vocht optreedt omhoog brengen. Zo kun u bijvoorbeeld na een ooglidcorrectie een kussen onder uw hoofd leggen, zodat het vocht makkelijker afgevoerd kan worden. Daarnaast is het verstandig om warmte te mijden, dit kan de toename van vocht stimuleren.

Het resultaat van lymfedrainage is afhankelijk van meerdere factoren: de hoeveelheid vocht, de locatie van de vochtophoping en de oorzaak.

Heeft u last van plaatselijke vochtophopingen? Onze specialisten helpen u graag!