Moedervlekken verwijderen met laser

Moedervlekken verwijderen met een laser


Moedervlekken kunnen een duidelijk zichtbaar kenmerk zijn van uw uiterlijk en behoren tot één van de zeven schoonheden. Indien u niet blij bent met een moedervlek, kunt u ervoor kiezen deze te laten verwijderen. Hoe werkt moedervlekken verwijderen met een laser?

Waardoor ontstaan moedervlekken?
Moedervlekken zijn vanaf de geboorte aanwezig of vormen zich meestal op jonge leeftijd. In sommige families komen meer moedervlekken voor dan bij andere. Zonlicht en hormonen kunnen ook een belangrijke oorzaak zijn voor de pigmentophopingen in de huid.

Moedervlekken verwijderen met een laser
Een moedervlek is verheven (bol) of vlak wat bepalend is voor de keuze van de behandelmethode. Vlakke moedervlekken kunnen door middel van laserbehandelingen worden verwijderd. Het laseren van de moedervlek duurt 15 tot 30 minuten. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de diepte van het pigment; gemiddeld zijn er 2 tot 4 behandelingen nodig om het pigment te doen vervagen.

Zorg dat het te behandelde gebied waar de moedervlekken worden weggehaald niet zongebruind is. De laser reageert namelijk op het pigment in de huid. Hoewel een moedervlek eenvoudig kan worden behandeld met een laser, is het belangrijk dat de moedervlek rustig is en geen onregelmatige of grillige randen vertoont. Moedervlekken waarover enige twijfel bestaat of verheven moedervlekken worden weggesneden. Voor deze chirurgische behandeling kunt u niet bij Kliniek Veldhoven terecht.

Bij Kliniek Veldhoven wordt u behandeld door huidspecialisten die 5 dagen in de week enkel laser- en huidbehandelingen uitvoeren. Heeft u een moedervlek waar u zich aan stoort? Vraag dan een persoonlijk consultgesprek aan met één van onze huidspecialisten.