Moedervlekken behandelen Kliniek Veldhoven

Moedervlekken


Vrijwel iedereen heeft moedervlekken over zijn of haar lichaam. Maar niet iedereen er blij me: sommigen zijn ontsierend, kunnen ‘onrustig’ zijn of irritatie geven.

Moedervlekken verwijderen

Een plastische chirurg kan uw moedervlek verwijderen met een laserbehandeling of door het vlekje weg te snijden. Een laserbehandeling duurt ongeveer een kwartier tot een half uur, afhankelijk van het te behandelen gebied. Bij kleine moedervlekken is één behandeling doorgaans voldoende. Twee weken na de laserbehandeling begint het vervagen. De behandelde plekken verdwijnen vrijwel volledig en komen meestal niet meer terug. Een laserbehandeling is alleen mogelijk wanneer de moedervlek in de huid ligt.

Het wegsnijden van verheven moedervlekken is één van de meest toegepaste behandelmethoden. Moedervlekken kunnen namelijk tot diep in het huidoppervlak geworteld zijn en dan is snijden soms de beste oplossing. Wanneer er een grote moedervlek verwijderd moet worden, zal de snijwond groter zijn en blijft u meer van het litteken zien. Bij laseren ontstaat alleen een deukje in het huidoppervlak bij het verwijderen van het ongewenste plekje. Wees uzelf ervan bewust dat het oppervlak van het deukje groter wordt naarmate de omvang van de moedervlek.

Laat uw behandelen bij Kliniek Veldhoven. Neem contact met ons op.