Interview Nick White over haartransplantatie

Nick White over zijn haartransplantatie


In de rubriek ‘De Beste Wensen van 538’ verrast het radiostation luisteraars door hun wensen in vervulling te laten gaan. Zo werd DJ en MC-er Nick White verrast met een haartransplantatie bij Kliniek Veldhoven. Vandaag een interview met Nick 4 maanden na zijn haartransplantatie. Het definitieve resultaat is ongeveer te zien over 12 maanden.

Waarom heb je een haartransplantatie laten uitvoeren?

‘Ja, omdat ik toch eigenlijk wel vrij onzeker was over mijn haar. Wanneer ik na het zwemmen uit het water kwam, deed ik altijd snel een pet op. Mijn natte haar was dan nog dunner geworden, waardoor je mijn hoofdhuid behoorlijk goed kon zien. Ik vind mijzelf ook nog te jong voor zo weinig haar. Dat is denk ik wel de voornaamste reden dat ik gekozen heb voor een haartransplantatie. Ik heb toen ook gezegd: “Ja, laten we het doen!”

Bent je tevreden met het voorlopige resultaat?

‘Zeker! Ik zie nu al een redelijk verschil met vóór de haartransplantatie. Dus laat staan straks bij tien maanden: hoe het er dan uitziet! Ik kan echt niet wachten… Maar tot nu toe ben ik al heel blij dat de inhammen in ieder geval helemaal weg zijn.’

Hoe heb je het herstel ervaren?

‘Ja… Het was natuurlijk wel een aparte ervaring. Ik ben heel goed voorgelicht en het herstel na de behandeling is daardoor vlekkeloos verlopen. Mijn hoofd zwol op wat mij vooraf is verteld, maar dit zag er wel heel komisch uit. Ik zat namelijk op een gegeven moment achter mijn computer met mijn hoofd steunend op mijn hand, toen ik mijn hand weghaalde voelde ik een grote drukplek op mijn voorhoofd waar mijn hand had gezeten.’

Zou je anderen ook aanraden om te kiezen voor een haartransplantatie?

‘Jazeker én dat heb ik zelfs al gedaan! Mensen die erover twijfelden of zeiden dat ze het misschien ook van plan waren om het te doen, tegen hen heb ik gezegd: “Je moet het gewoon doen, dat is top!” En: “Het valt allemaal reuze mee. Het is mij echt heel erg meegevallen qua pijn.”

Is er iets dat je anderen graag mee wilt geven als het gaat om een haartransplantatie?

‘Sparen. Geduld hebben. Zorg dat je in ieder geval wel de eerste twee weken vrij bent, want mijn gezicht zwol op en ik wilde echt de deur niet uit. Mijn ogen waren opgezwollen, waardoor ze half werden dichtgeknepen.

Ga er zorgvuldig mee om: een haartransplantatie kost natuurlijk een heleboel. Volg daarom de stappen naar herstel goed dat werpt zijn vruchten af.

Je moet een haartransplantatie niet licht opvatten. Het waren twee lange dagen van ieder acht uur. Heel intensief. Op de video zie je ook dat er verschillende medewerkers haarzakjes sorteren, eruit halen en er weer inzetten. Er zijn gewoon veel mensen met je bezig.’

Voel je je gelukkiger na deze behandeling?

‘Zeker… 100%, 1000% gelukkiger! Ik denk nog meer als ik volledig mijn oude haar weer terug heb. Maar nu al is het helemaal top!