Oorcorrectie Kliniek Veldhoven

Ontevreden over de stand van uw oren?


Afstaande oren, ook wel flaporen genoemd,  vinden veel mensen niet mooi. Flaporen vallen vaak meer op dan niet afstaande oren wat ervoor kan zorgen dat men zich ongemakkelijk voelt. Een flapoor ontstaat doordat delen van het uitwendige oor voor de geboorte niet helemaal goed zijn aangelegd. Het oor óf oren kunnen door middel van een oorcorrectie dichter naar het hoofd worden geplaatst, waardoor de afstand tussen het hoofd en de oren kleiner wordt. Bent u ontevreden over de stand van uw oren? Dan zijn er mogelijkheden bij Kliniek Veldhoven.

Oorcorrectie

Tijdens een oorcorrectie maakt de plastisch chirurg een incisie achter het oor. Via deze incisie brengt de plastisch chirurg het kraakbeen van het oor in vorm. Op het moment dat de oren in de juiste positie worden gebracht, bepaalt u samen met de plastisch chirurg de gewenste stand van de oren. Een oorcorrectie is een bewerkelijk proces dat al snel 90 minuten in beslag neemt. Direct na de behandeling is er al resultaat zichtbaar en zijn de oren nog flink gezwollen en gevoelig. Voordat de zwelling is verdwenen zijn er enkele weken verstreken. Gemiddeld 6 maanden na de behandeling is het definitieve resultaat zichtbaar.

Oorlelcorrectie

Oorlellen kunnen ook een ongewenste vorm hebben, doordat de oorlellen in verhouding tot de oren zeer lang of groot zijn. Daarnaast kunnen een doorgescheurde of uitgerekte oorlel, nadat u ergens achter bleef haken of na het dragen van een tunnel piercing een doorn in het oog zijn. Een oorlelcorrectie kan dan uitkomst bieden. Tijdens deze ingreep verwijdert de plastisch chirurg eventueel overtollige huid en plaatst de huiddelen tegen elkaar aan. Het dragen van oorbellen is 6 maanden na de operatie weer mogelijk en u dient dan uiteraard wel een nieuw gaatje te laten maken.

Behandeling door ervaren plastisch chirurg
Bij Kliniek Veldhoven wordt u behandeld door een ervaren plastisch chirurg met een specialisatie in oorcorrectie. Een plastisch chirurg heeft een jarenlange opleiding genoten voor het behandelen van plastische en cosmetische chirurgie.

Meer weten over een oorcorrectie behandeling? Pagina oorcorrectie
Meer weten over een oorlelcorrectie behandeling? Pagina oorlelcorrectie