Oorlelcorrectie Kliniek Veldhoven

Op weg naar meer zelfvertrouwen met een oorcorrectie


Heeft u opvallende of afstaande (flap)oren? Kliniek Veldhoven biedt hier een oplossing voor: een oorcorrectie. Tijdens een vrijblijvend consult kunt u langskomen bij de arts om te kijken wat het probleem is en of u voor een oorcorrectie in aanmerking komt. Deze operatie wordt uitgevoerd door onze ervaren plastisch chirurg Dr. Bas Franssen.

Wat is een oorcorrectie?

Een oorcorrectie, ook wel otoplastiek genoemd, is een chirurgische ingreep die de vorm, positie of proportie van de oren kan veranderen. Deze procedure is vaak gericht op het corrigeren van afstaande oren, maar kan ook andere esthetische of reconstructieve doelen dienen. De ingreep kan zowel bij kinderen als volwassenen worden uitgevoerd en zorgt voor een blijvende verbetering van het uiterlijk van de oren. Wel wordt een oorcorrectie bij kinderen alleen in een ziekenhuis uitgevoerd onder volledige narcose. Volwassenen krijgen bij Kliniek Veldhoven een lokale anesthesie.

Hoe verloopt het herstel na een oorcorrectie?

Na de ingreep worden de oren verbonden om ze te beschermen en hun nieuwe vorm te ondersteunen. Deze verbanden blijven meestal een week zitten. Gedurende deze periode is het belangrijk om rust te nemen en de oren niet bloot te stellen aan druk of schokken.
Na het verwijderen van de verbanden wordt meestal een hoofdband gedragen om de oren in hun nieuwe positie te houden. Meestal gebeurt dit in de nacht. De meeste patiënten kunnen na een week weer hun normale dagelijkse activiteiten hervatten, hoewel intensieve inspanning en contactsporten gedurende enkele weken vermeden moeten worden. Zwelling en blauwe plekken nemen geleidelijk af en binnen een paar weken zijn de uiteindelijke resultaten goed zichtbaar. Let er wel op dat de volledige genezing enkele maanden kan duren.

Complicaties bij een oorcorrectie

Zoals bij elke ingreep kunnen er complicaties optreden. Veelvoorkomende complicaties zijn ontstekingen van de wond of nabloedingen. Een nabloeding kan het gevolg zijn van een gesprongen bloedvat. Daarnaast kunt u last krijgen van de hechtingen als dit gaat zweren of irriteren.
Om andere complicaties te voorkomen is het verstandig om alle nazorg maatregelen op te volgen die de arts u meegeeft.

Het orenspreekuur bij Kliniek Veldhoven

Bij Kliniek Veldhoven leveren we persoonlijke zorg en aandacht. Daarom bieden we een speciaal orenspreekuur aan waar u terecht kunt met al uw vragen en zorgen over oorcorrecties. Dit spreekuur vindt één keer per maand plaats op een dinsdag. Wij geloven dat een goed geïnformeerde patiënt de beste beslissingen kan nemen over zijn of haar gezondheid en uiterlijk. Daarom hechten wij veel waarde aan duidelijke communicatie en uitgebreide voorlichting. Tijdens het orenspreekuur heeft u de gelegenheid om uw verwachtingen en wensen te bespreken, en om een realistisch beeld te krijgen van wat de oorcorrectie voor u kan betekenen.

Neem de eerste stap naar meer zelfvertrouwen

Of u nu al lange tijd overweegt om een oorcorrectie te laten uitvoeren of pas onlangs heeft besloten dat dit iets voor u kan zijn, bij Kliniek Veldhoven bent u in goede handen. Maak een afspraak voor ons speciale orenspreekuur en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen. Dr. Bas Franssen en ons hele team staan klaar om u te helpen.