Tattoo verwijderen Kliniek Veldhoven

PicoWay krachtpatser in tattoo verwijderen


Tatoeages worden gezet met verschillende soorten inkt; gekleurde inkt bestaat naast plantaardige uit metalen kleurstoffen en zwarte inkt bevat de kleurstof koolstof (Carbon). Professionele tatoeëerders zetten de tattoo inkt onder de moeilijk doordringbare lederhuid. Wanneer de inkt de lederhuid bereikt, zal het lichaam de inktdeeltjes via het lymfesysteem proberen te verwijderen. De inktdeeltjes zijn tenslotte niet-lichaamseigen stoffen. Het lymfesysteem is niet in staat de grote inktdeeltjes weg te voeren. De natuurlijke reactie van het lichaam is het inkapselen van de inktdeeltjes in de lederhuid. Zo ontstaan er bolletjes inkt die de huid geen schade aanrichten en vormen de tattoo die door de huid zichtbaar is.

PicoWay laser

Om een tatoeage het snelst en veiligst te verwijderen, gebruikt Kliniek Veldhoven ’s werelds beste laser: PicoWay. PicoWay is een innovatieve doorbraak in tattoo verwijderen. De PicoWay laser heeft een extreem hoog piekvermogen, een ultrakorte picoseconde pulsduur en een dubbele golflengte: 1064nm en 532nm. De golflengte (de kleur van de laser) bepaalt hoe goed het laserlicht wordt geabsorbeerd. Rode inkt bijvoorbeeld weerkaatst rood licht, maar absorbeert kleuren als blauw en groen. Door de absorptie van het laserlicht vallen de inktdeeltjes uiteen. PicoWay is in staat met de dubbele golflengte tatoeages in alle kleuren te verwijderen.

Op het moment dat het laserlicht in de huid de tattoo kleuren tegenkomt, zal hij daar warmte afgeven en de inkt verwarmen. De inktdeeltjes worden hier vergruisd door middel van thermische energie. De YAG Q-Switched laser en picoseconde lasers van andere merken maken volledig gebruik van deze techniek. Bij de PicoWay laser vindt vergruizing voor 70% plaats door mechanische energie wat voort vloeit uit 30% thermische energie; de inkt wordt door een schokgolf met kracht uit elkaar geslagen. Het voordeel van mechanische energie ten opzichte van thermische energie is dat er geen warmte wordt opgewekt en de inkt tot het allerkleinste deeltje wordt verbrijzeld. Door de inktdeeltjes tot ‘stof” te vermalen kan de inkt veel gemakkelijker dan de andere lasers door het lymfesysteem worden afgevoerd. Bovendien is de kans op verbranding en pigmentverstoring bij de PicoWay vele malen kleiner dan bij de andere picoseconde en YAG Q-Switched lasers.

Op TatoeageVerwijderen.com vindt u meer informatie over PicoWay.