Haartransplantatie Kliniek Veldhoven

Vergeten vragen tijdens een haartransplantatie consult


Tijdens een consultgesprek krijgt men veel informatie dat vragen die men vooraf belangrijk vonden er toch bij inschieten. Zo kan het handig zijn om een lijstje met aandachtspunten mee te nemen naar het gesprek. Ook zijn er een aantal vragen die mensen vaak vergeten te stellen, omdat ze nog niet precies weten waar ze op moeten letten. Dit zijn de vergeten vragen tijdens een haartransplantatie consult:

1. Wat voor operatietechniek wordt er gebruikt en hoe wordt deze uitgevoerd?

We kunnen hier alvast op antwoorden dat ons medische team alleen FUE-behandelingen uitvoert. Een FUT-behandeling kan namelijk een groot litteken veroorzaken. Bij de FUE-methode worden er grafts gewonnen, die één voor één handmatig uit het donorgebied worden verwijderd. Hierdoor ontstaat er geen groot litteken maar enkel kleine gaatjes. Uiteraard wordt de operatietechniek uitvoerig met u besproken tijden het consultgesprek.

2. Is er een alternatief voor een haartransplantatie?

Een goede diagnose is belangrijk voor de keuze van de behandeling en het uiteindelijke resultaat. In sommige gevallen kan een haartransplantatie geen optimaal resultaat bieden. Dit kan te maken hebben met het stadium van kaalheid (enkel nog een haarkrans) en haaruitval door ziekte. Tijdens het consultgesprek bij Kliniek Veldhoven zal één van onze specialisten op het gebied van haartransplantaties uw huidige situatie beoordelen. De mogelijkheid bestaat dat u niet geholpen kunt worden door middel van een haartransplantatie, in dit geval kan een alternatieve oplossing zoals; medicatie of een haarwerk een beter oplossing bieden voor u.

3. Wat kan ik op de lange termijn verwachten?

De haargroei die middels de haartransplantatie ontstaat is blijvend. Enkel de niet-getransplanteerde haren kunnen naarmate u ouder wordt verder uitvallen. Er zijn gemiddeld 5000-6000 haarzakjes beschikbaar in het donorgebied die goed verdeeld moeten worden over dunne plekken die eventueel in de toekomst ontstaan. Er dient daarom tijdens het bepalen van het aantal grafts rekening gehouden te worden met de leeftijd. Zo blijft uw haarbos er ook in de toekomst natuurlijk uitzien.

4. Hoe ervaren is Kliniek Veldhoven op het gebied van haartransplantaties?

Het is belangrijk dat de behandeling wordt uitgevoerd door een zeer vakkundig team met jarenlange ervaring. Bij Kliniek Veldhoven wordt u behandeld door een chirurg en zijn/haar team van verpleegkundigen gespecialiseerd in FUE-haartransplantaties. Dit medisch team behandelt vijf dagen in de week uitsluitend haartransplantatie cliënten en voert geen andere ingrepen uit. Zij hebben veel verschillende haartypes, haarlijnen en vormen van haaruitval gezien en behandeld.

Heeft u nog onbeantwoorde vragen? Schrijf deze dan op en bespreek ze tijdens het consultgesprek met een van onze specialisten!