Borstcorrectie Kliniek Veldhoven

Verslapte borsten


Naarmate u ouder wordt krijgt u te maken met minder stevige borsten, dat is een normaal proces. Echter sommige vrouwen hebben meer last van verslapte borsten of hangborsten dan anderen. Een borstlift behandeling kan een uitkomst bieden voor deze dames.

De borstlift behandeling
Naast huidveroudering kan de stevigheid van de borsten ook afnemen door bijvoorbeeld een zwangerschap of gewichtsverlies. De tepels kunnen hierdoor soms onder de borstplooi komen. Met een borstlift wordt de tepel en de tepelhof naar de gewenste positie verplaatst. Wanneer de borsten omhoog worden gehaald, verwijdert de chirurg het teveel aan huid en onderliggend borstweefsel aan de onderkant. Uw chirurg zal streven naar steviger borsten die meer met de rest van uw lichaam in verhouding zullen staan. Indien gewenst is een borstlift te combineren met een borstvergroting.

Nazorg
Na de behandeling is het belangrijk om ongeveer 6 weken een speciale BH te dragen en daarna nog een enkele tijd een sportbeha. De speciale beha draagt bij aan een perfecte ondersteuning van de borsten en een optimale wondgenezing. Zware inspanningen als sporten, het tillen van de boodschappen en de kinderen of de armen boven het hoofd brengen kunt u tijdens de eerste weken het best vermijden. Littekens zullen nooit volledig onzichtbaar worden, maar zijn door de positie beperkt opmerkbaar.

Heeft u last van verslapte borsten? Vraag een consult aan om de mogelijkheden voor een borstcorrectie te bespreken.