Injectables Kliniek Veldhoven

Keuze voor een cosmetisch arts


De cosmetisch arts bij Kliniek Veldhoven draagt de beschermde titel ‘cosmetisch arts KNMG’. Als de toevoeging ‘KNMG’ niet achter de titel staat, is de arts niet officieel erkend als cosmetisch arts. Een officieel erkend cosmetisch arts onderscheidt zich ten opzichte van onvoldoende opgeleide cosmetisch artsen, door o.a. de officiële tweejarige opleiding tot cosmetisch arts, aantoonbare werkervaring én bekwaamheid. Maar waar let ik op bij de keuze voor een cosmetisch arts?

Is een cosmetisch arts aangesloten bij de NVCG goed?

Een cosmetisch arts KNMG voldoet aan de door de NVCG en het ministerie van Volksgezondheid opgestelde eisen. De arts wordt iedere 5 jaar gecontroleerd op kwaliteit, veiligheid en werkt volgens vaste protocollen. Er wordt standaard gewerkt met veilige producten en bewezen technieken. Daarnaast is een cosmetisch arts KNMG verplicht om nascholing te volgen om de kwaliteitsregistratie te behouden.

Waarom de beschermde titel ‘cosmetisch arts KNMG’?

Veel artsen met een andere specialisatie, zoals een gynaecoloog of huisarts hebben niet de tweejarige opleiding tot cosmetisch arts gevolgd maar voeren wel injectable behandelingen uit. Bovendien is de cosmetische geneeskunde verder geprofessionaliseerd, hierdoor kan men geen kwaliteit leveren als het vak ‘erbij’ wordt gedaan. Echter mogen deze artsen zich wel cosmetisch arts noemen daar het geen beschermde titel heeft, waardoor er per 1 juli 2019 de KNMG profiel erkenning is. De kerntaak van de cosmetisch arts KNMG is dan ook injectable behandelingen. De arts weet alles van de huid, het onderhuids weefsel, het verouderingsproces en is optimaal onderlegd om tot een goed advies te komen. Zorg goed voor uw gezicht, kies voor een cosmetisch arts KNMG.

Denk je na over een behandeling met injectables? Vraag vrijblijvend een consult aan.