Algehele narcose of lokale verdoving?

Waarom kiezen voor algehele narcose in plaats van lokale verdoving?


Kliniek Veldhoven biedt behandelingen onder lokale verdoving ook aan onder algehele narcose. Waarom kiezen voor algehele narcose in plaats van lokale verdoving? Bij algehele narcose wordt u volledig in slaap gebracht, zodat u niets van de operatie mee zal maken. Lokale verdoving vindt plaats op een specifiek gebied van het lichaam.

Kleine behandelingen onder algehele narcose
Een ooglidcorrectie, oorcorrectie en een mini facelift worden meestal uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Het gebied rondom het behandelgebied wordt dan door middel van een verdovende vloeistof verdoofd waardoor u geen pijn ervaart. Tijdens de behandeling bent u bij bewustzijn. Indien u last heeft van (extreme) angst tijdens een operatie kan algehele narcose een passende oplossing bieden voor u.

Als er gekozen wordt voor algehele narcose dient de anesthesioloog voorafgaand aan uw behandeling via het infuus een anesthesiemiddel toe. Dit zorgt ervoor dat u binnen enkele seconde in een diepe slaap beland. Gedurende de behandeling wordt u in slaap gehouden en houdt de anesthesioloog u en uw vitale functies nauwlettend in de gaten. Als de behandeling achter de rug is, wordt u wakker gemaakt waarna u naar de uitslaapkamer wordt gebracht. Zeer waarschijnlijk kunt u binnen enkele uren naar huis om daar verder uit te rusten.

Kent u (extreme) angst tijdens een operatie, kies dan voor algehele narcose zodat u de behandeling toch kunt ondergaan zonder angst te ervaren.