Acne behandeling Kliniek Veldhoven

Wat is acne?


Iedereen krijgt vroeg of laat wel een keer te maken met mee-eters en/of puistjes en dan met name in de pubertijd. Onder invloed van hormonen ondergaat het lichaam in deze periode allerlei veranderingen. Zo produceert het lichaam meer talg en is deze vaak dikker van samenstelling, waardoor de talg niet goed wordt afgevoerd met acne tot gevolg. Wat is acne?

Acne komt voor in allerlei vormen en maten. Bij de meeste mensen blijft het bij (kleine) bultjes en mee-eters, maar ook kent acne een ernstige vorm waarbij littekenvorming optreedt.

Wat kunt u doen tegen acne?

Acne kan behandeld worden middels een chemische peeling. Tijdens deze behandeling brengen de huidspecialisten een peeling aan op de huid. Hierdoor wordt de huid volledig wordt gereinigd en de acne neemt geleidelijk af.

Moet u puistjes en mee-eters uitknijpen?

Het is verstandig om de puistjes en mee-eters niet uit te knijpen, want dit kan het huidprobleem verergeren. Indien u de puistjes toch uitknijpt is het belangrijk dat u de huid naderhand goed ontsmet met een huidverzorgingsproduct op alcoholbasis.
Probeer make-up zoveel mogelijk te vermijden en als u toch make-up wilt gebruiken. Maak dan gebruik van een make-up op waterbasis. Tevens dient u de make-up niet te verwijderen met reinigingsproducten maar met lauwwarm water.