Laserbehandeling Kliniek Veldhoven

Wat is het verschil tussen IPL en laser ontharen?


Haargroei kan als zeer storend worden ervaren. Gelukkig zijn er technieken ontwikkeld waarbij definitieve haarvermindering mogelijk is. De twee ontharingsmethodes die wij vandaag onder de loep nemen zijn: IPL (flitslicht) en laser (laserlicht). Wat is het verschil tussen IPL en laser ontharen? IPL en laser ontharen worden vaak onterecht onder één noemer geplaatst, terwijl er ontzettend veel verschillen zijn tussen de twee methodes.

IPL behandeling

Met de IPL methode wordt de huid beschenen met een breedspectrum licht, ook wel diffuus en flitslicht genoemd. Diffuus licht kan minder gericht geplaatst worden dan laserlicht. Hierdoor reageren de diepergelegen haarwortels onvoldoende en worden de haarwortels niet volledig vernietigd. Dit betekent dat er veel behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te kunnen bereiken. IPL ontharen lijkt in eerste instantie voordeliger dan laser ontharen, echter blijkt dat er met de IPL methode veel meer behandelingen nodig zijn.

Daarnaast mag een IPL ontharingsbehandeling door iedereen worden uitgevoerd. De behandelaar heeft geen specifieke opleiding genoten en er worden geen kwaliteitseisen aan de behandeling gesteld. Dit houdt in dat u in veel gevallen niet behandeld wordt door een specialist.

Laser ontharen

Laser ontharen is een zeer doeltreffende methode. Het laserlicht komt enkel bij het pigment van de haarwortel, waardoor ook diepergelegen haarwortels beter worden bereikt. Het licht van de laser zet het pigment rondom de haarwortels om in warmte. Deze warmte beschadigt de haarwortels en circa 2 á 3 weken na de behandeling kunnen de beschadigde haren met haarwortels uitvallen. Het grote voordeel van deze methode is dat de laser energie geeft op één specifieke plaats, waardoor de laser de haarwortels maximaal vernietigt. Daarnaast beschikt de laser over een hoog vermogen en kan de specialist zeer gericht behandelen.

Kliniek Veldhoven beschikt over de Soprano ICE laser. Een behandeling met de Soprano ICE laser kent in tegenstelling tot andere lasers de minste bijwerkingen en levert het beste resultaat. De laser beschikt over verschillende handstukken en diverse golflengten, hierdoor krijgt u een behandeling op maat.

Hebt u last van ongewenste haargroei? Vraag een vrijblijvend consult aan bij één van onze specialisten.