Tattoo laseren Kliniek Veldhoven

Wat te doen met een ongewenste tatoeage?


Meestal laat men een tatoeage zetten omdat ze het mooi vinden, anderen besluiten vanwege een speciale betekenis het altijd bij zich te willen dragen. Het kan echter voorkomen dat de tatoeage op een gegeven moment niet meer bij de levensstijl en/of het imago past. Toch zijn er steeds meer jongeren die op jonge leeftijd een tatoeage laten zetten op een zichtbare plek van het lichaam. Hierbij kunt u denken aan een tatoeage op de handen, de hals of in het gezicht. Wat te doen met een ongewenste tatoeage? Indien de tatoeage u belemmert in het dagelijkse leven en u het niet meer mooi vindt, kunt u ervoor kiezen de tatoeage te verwijderen. Er zijn twee mogelijkheden voor het verwijderen van uw tatoeage, namelijk met behulp van een laser of door chirurgische verwijdering.

Laserbehandelingen voor het verwijderen van uw tatoeage

Een tatoeage is vaak in een half uur gezet, daarentegen neemt het verwijderen van uw tatoeage vaak enkele jaren in beslag. Hoe snel u van uw tatoeage af bent, heeft onder meer te maken met de inktlagen van de tatoeage. Hoe dikker de tatoeage is gezet, des te langer het duurt voordat hij volledig verwijderd is. De behandelduur hangt tevens sterk af van de gebruikte inktsoort. Een amateur gezette tatoeage is vaak makkelijker te verwijderen dan een professioneel gezette tatoeage, omdat zij geen gebruikmaken van professioneel inkt. Als laatste speelt het lasersysteem dat gebruikt wordt tijdens de behandeling een belangrijke rol. Bij Kliniek Veldhoven wordt u behandeld met een PicoWay laser die beschikt over de beste techniek, waardoor uw tatoeage sneller wordt verwijderd in tegenstelling tot andere laserapparaten. Daarnaast behandelt de specialist met de PicoWay laser enkel de inktbolletjes waardoor uw huid niet beschadigd.

Direct na de behandeling verkleurt de tatoeage in een grijze kleur. Dit snow effect is slechts enkele minuten zichtbaar. Zodra de grijze kleur verdwijnt, kleurt de huid rood en treedt er zwelling op. Dit kan tot enkele dagen na de behandeling aanhouden. Bij Kliniek Veldhoven wordt u behandeld door één van de huidspecialisten gespecialiseerd in tatoeageverwijdering. Dag in dag uit behandelen zij cliënten door middel van de verschillende lasers voor het verwijderen van tatoeages en ongewenste haargroei.

Chirurgisch verwijderen tatoeage

Indien uw tatoeage minder dan 2cm breed is, kan de tatoeage afhankelijk van de locatie chirurgisch worden verwijderd. Dit betekent dat u in slechts één behandeling van uw tatoeage af bent. Echter gaat de voorkeursmethode vaak uit naar de laserbehandelingen. Hierbij ontstaat er namelijk géén litteken dat bij het chirurgisch verwijderen van uw tatoeage onvermijdelijk is.
Tijdens de behandeling neemt de plastisch chirurg het stukje huid rondom de tatoeage weg samen met de huidlagen waarin de inkt verwerkt is. Vervolgens wordt het behandelgebied zorgvuldig gehecht. Bij Kliniek Veldhoven wordt de behandeling altijd uitgevoerd door een plastisch chirurg gespecialiseerd in tatoeageverwijdering.

Denkt u na over wat te doen met een ongewenste tatoeage? Heeft u spijt van uw tatoeage of past de tatoeage niet meer bij uw levensstijl? Onze specialisten informeren u graag over de mogelijkheden voor het verwijderen van uw tatoeage tijdens een persoonlijk consultgesprek.